Кметът на Бургас намекна, че може да не се кандидатира отново

Кметът на Бургас намекна, че може да не се кандидатира отново | StandartNews.com

Първо няма яснота дали ще се кандидатирам отново и каква ще е оценката за този мандат на хората, които са ме номинирали и избрали. Това заяви Димитър Николов, кмет на Бургас и зам.-председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, по Канал 3 в отговор на въпроса за предстоящите догодина местни избори.

Той припомни, че Бургас за четвърти път е получил приз за най-добър град за живеене. "Ние сме скромни, гледаме си ангажиментите и най-вече да изпълним с реални резултати очакванията на хората", подчерта Димитър Николов.

Кметът изтъкна, че откритата пред седмицата пътна отсечка между Ахелой и Поморие е изпълнен категоричен ангажимент на премиера Бойко Борисов, който дойде на откриването. Димитър Николов обаче не смята, че е любимец на премиера.

"Не бих казал, защото проектите, които ние изпълняваме, са проекти валидни за кметовете от областните градове. Всеки има възможност да избере по коя оперативна програма ще концентрира усилия за решаване на конкретни задачи", посочи Димитър Николов. Последното идване на премиера бе пускането на 4-лентова отсечка между Ахелой и Поморие, изключително натоварен участък с много тежки катастрофи и, за съжаление, смъртни случаи.

Който забавяше не само туристите, но и работещите в обектите - това беше тема от 10 години, много министри, депутати поемаха ангажименти. Но премиерът Борисов удържа на думата си по много категоричен начин и вече се радваме, че втори ден нямаме никакви проблеми", сподели кметът на Бургас.

Той посочи, че безработицата в Бургас е едва 1%. "Разбираемо е, не само заради туристическия сезон, навсякъде безработицата в страната намалява драстично. Затова и очакваме облекчен режим да привлечем работници от близките държави. Търсим разбиране във Външно министерство", каза Димитър Николов.

По повод искания втори вот на недоверие от страна на опозицията, кметът на Бургас определи управлението на ГЕРБ и ОП като "изключително успешно."

"Изключително успешно е управлението на ГЕРБ, в светлината на последните събития с подписването на договора между Гърция и Македония. И макар да имаше спорни очаквания за европредседателството, в контекста на днешните събития - изключително успешно е", каза Николов.

"Стремежът на опозицията е да влезе в управлението. По темата за вота на недоверие в момента отношенията на партиите в управляващата коалиция са изключително стабилни. Задачите, свързани с новите закони и реформи, се изпълняват, трудните моменти се дискутират, вкл. и пред медиите и обществото. Това не пречи на полицията да работи", добави кметът на Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай