Карадайъ: Ще се борим с бедността и демографската криза

Председателят на ДПС обеща на бизнеса нов модел за подпомагане на инвеститорите

Карадайъ:  Ще се борим с бедността и демографската криза | StandartNews.com

ДПС ще се бори с бедността и демографската криза. Това увери председателят на движението Мустафа Карадайъ, като посочи, че това са двете основни теми в предизборната платформа на среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Карадайъ отбеляза, че бедността и демографската криза са свързани, а ключът за борбата с тях са „инвестициите".

„Оказа се, че образованието е една от основните теми за бизнеса", заяви председателят на ДПС. И отбеляза, че въпросът има съществено място и в платформата на движението. Работодателите и ДПС са намерили сходство в приоритетите и в начините за решаване на проблемите. "Основният проблем днес пред бизнеса е липсата на кадри за работата, която има в страната", призна и шефът на АИКБ Васил Велев.

Работодателите са представили пред ДПС предложенията си за реформа в образованието и за промени в политиките за трудова миграция с оглед внос на недостигащи специалисти и работници за българската икономика. Приоритети за работодателите са запазване на валутния борд до влизането в еврозоната, ускоряване на влизането в чакалнята на еврозоната, макрофинансова стабилност, балансирани бюджети.

"Имаме голямо съвпадение на приоритетите и голяма част от дефинираните от вас проблеми ще заложим в нашата програма", заяви в отговор на предложенията на АОБР председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той увери работодателските организации, че движението категорично е за запазване на данъчния модел и ще се бори за нов модел за подпомагане на инвеститорите, който да ускори инвестиционния процес, намали корупцията и ограничи регулаторните режими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай