Кънев: ДСБ е в опозиция

Кънев: ДСБ е в опозиция  | StandartNews.com

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви в ефира на бТВ, че водената от него партия е опозиционна политическа сила.

"ДСБ е опозиционна политическа сила. Партията събра 400 души – областни председатели, общински съветници и кметове, народни представители – имаше единодушно гласуване, че се подкрепя опозиционната линия", каза той.

Кънев подчерта, че именно той е измислил името Реформаторски блок и абревиатурата РБ, а също е предложил кои партии да влязат, като е аргументирал и нуждата формацията на Миглена Кунева да е част от блока.

За отношенията в Реформаторския блок той коментира: "Все по-малко изглежда, че сме едно."

"Нашите структури се събраха и гласуваха ръководството да останем отворени за диалог в РБ, докато разберем какви са линиите на компромиса - има ли линии, отвъд които не биха останали във властта или завинаги ще останат. Движение "България на гражданите" изглежда сега са така – готови са на всичко, за да а получат едно министерство."

На въпрос дали Петър Москов остава министър на ДСБ, Кънев отговори, че Москов е член на ДСБ, но не може да представлява ДСБ във властта, т.е. не е министър на ДСБ.

"Не съм подкрепил тази кандидатура, не бих я подкрепил. Защото не чух нищо съществено по основните проблеми на Министерството на образованието – забавени реформи, партийни назначения, огромна политическа корупция", заяви Кънев по относно номинацията на Меглена Кунева за образователен министър.

Радан Кънев не даде подробности за новия десен проект, но попита дали някой се съмнява в нуждата от такъв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай