И БСП подкрепи българските превозвачи

И БСП подкрепи българските превозвачи | StandartNews.com

БСП подкрепя исканията и протеста на българските превозвачи. Това е заявила лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с техни представители, съобщава пресцентърът на партията.

Нинова и зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски са обсъдили с представители на българските превозвачи приетото днес в парламента решение по инициатива на левицата, с което се задължава Министерският съвет да защити родните превозвачи от готвените законодателни промени по пакет "Мобилност" на ЕК, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че превозвачите са изразили съмнение, че изпълнителната власт ще изпълни това решение. Според тях няма време, тъй като на 15 май се внася в комисиите на европарламента, а на 24 май ще бъде гласувано.

Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов е потвърдил решението им да протестират по време на Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 16 и 17 май в София.

"Твърдо заставаме зад исканията ви и подкрепяме протеста ви", е заявила Корнелия Нинова. Тя е допълнила, че още в сряда в парламента от БСП ще поискат МС да обясни как изпълнява решението на Народното събрание, взето единодушно от всички групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай