Георги Гергов атакува Корнелия предконгресно

Георги Гергов атакува Корнелия предконгресно | StandartNews.com

Отворено писмо към Корнелия Нинова, озаглавено "За падението на един председател", изпрати до медиите областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов. В него той обяснява, че поводът е интервюто на Нинова по БНР.

На практика атаката му срещу Корнелия е предконгресна, преди основния форум на партията на 28 октомври.

"След него не зная как ще погледне в очите членовете на Националния съвет, които присъстваха на заседанието на 14 октомври. Не мога да си обясня защо така тенденциозно и схематично Корнелия ги раздели в две групи - "тя-ние" и "другите"", посочва Гергов. Според него във втората Нинова поставяла личности, които изразявали богато многообразие от мнения по широк кръг от въпроси, с различни по дълбочина анализи и аргументи. Пловдивският социалист подчертава, че е бил на заседанието от началото до края и никакъв спор за колаборация с ГЕРБ, за който говорела в интервюто си председателката на партията, не е имало.

"Казаното от нея не отговаря на истината, за да не употребя израза "откровена лъжа", уточнява Георги Гергов. Той опровергава и думите й по отношение на обсъжданията за дневния ред за предстоящия конгрес на БСП - дали да е за политиките, или за промяна в устава и връщане на старите норми. Лидерът на областната структура в Пловдив иронично отбелязва, че като се запознал с интервюто на Нинова, започнал да се съмнява дали е бил на Националния съвет на 14 октомври.

"Съмненията ми силно нарастват, като чета и за разделението по въпроса за корупцията, по който тя изкуствено, спекулативно и нечестно формира и говори отново за две линии", добавя Гергов. По думите му лидерът на партията дължала извинение за начина, по който информира социалистите и обществото за работата на Националния съвет.

"Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията, а Корнелия не е партията", завършва Гергов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай