Емил Караниколов: Няма скандал с ВМЗ, има проблем само с "Емко"

Емил Караниколов: Няма скандал с ВМЗ, има проблем само с "Емко" | StandartNews.com

"Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството стои зад работниците. В едно от дружествата има проблем. Това е "Емко", там има проверка на служба КОС и пожарна безопасност и там са констатирани нередности. Затова и е отнет лиценза на дружеството за внос и износ. Лицензът за вътрешна търговия не му е отнет".

Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в Канал 3.

"Продукцията на "Емко" остана ненатоварена, защото "Кинтекс" не може да изнесе продукцията. По закон производителят трябва да си подготви документацията за митницата. За да обезпечим договора сключихме договор с ВМЗ и вече се работи. Лицензът за вътрешна търговия не му е отнет", допълни министърът.

"Проверяваме "Кинеткс" и ВМЗ за последните 10 години. От средата на 2015 "Кинтекс" е подписал договори с "Емко". "Кинтекс" има задължение да проверява кои дружества могат да произведат дадена продукция. В случая е изпратена оферта само на "Емко", а не на "Дунарит" и ВМЗ, които произвеждат същата продукция. Защо питам аз? Защо "Кинтекс" е пренебрегнал "Дунарит" И ВМЗ-Сопот, разясни Караниколов във връзка със сигнала, който той подаде към прокуратурата в средата на седмицата.

"БСП имат право да ме викат винаги. Никой министър самостоятелно не може да вземе лиценз. Вземането на лиценза е станало с единодушно решение на Междуведомствената комисия", коментира още икономическият министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай