Екатерина Захариева: Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна

Екатерина Захариева: Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна | StandartNews.com

Дипломация не се прави от телевизионния екран. Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна. Това коментира за сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. По думите й важен въпрос по време на историческата среща ЕС-Турция бе бежанската криза, а на българската граница няма натиск.

„Нещо, което е много важно, е ангажиментът да се нормализират отношенията", посочи тя. Захариева призна, че има неща, които предизвикват противоречия, но важното е да се фокусираме върху позитивното.

„Това е подадена ръка, оттук-нататък много работа предстои. Тонът на срещата беше изключително конструктивен", смята още външният министър. Според нея има различия по позициите, но те не се решават през медиите.

Външният министър коментира и случая с отравянето на Скрипал и обсъжданията на този проблем. България няма намерение да гони руски дипломати, посочи тя. „Напрежението е голямо", смята Захариева. Призивът е и руската страна да покаже, че е част в разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай