ДПС обсъжда цинизма на Патриотите на Консултативния съвет

Не сме искали да сваляме правителството на Орешарски, заяви Карадайъ

ДПС обсъжда цинизма на Патриотите на Консултативния съвет | StandartNews.com

Включването във властта, което е толерирането на радикализма и национализма, не води до добро, а в Обединените патриоти има цинизъм, предупреди председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред Би Ти Ви.

Ще поставим този въпрос и днес на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента днес, предупреди той.

ДПС и България имаме щастието да имаме лидер като Ахмед Доган, каза Карадайъ и изреди качествата му като философ и анализатор. И уточни, че в партията сами си вършат активната политика.

Една от причините за изгонването на Лютви Местан от Движението е едноличните решения и елиминирането на колективните органи. „Той имаше предупреждение на новогодишното тържество през 2014 г., че по този начин политическа партия не може да се управлява", отбеляза Карадайъ. „Той се опита да подмени легитимните колективни органи на партията с някои персони, външни на партията", подчерта той, но не разкри кои са те.

"ДПС не е искало да сваля правителството на Пламен Орешарски, допълни Карадайъ. - Ако някой от ДПС го е правил, би трябвало да си носи отговорността."

Лидерът на ДПС каза, че не е запознат със стенограмата за КТБ, но с любопитство очаква да се запознае с нея.

Не бих се скрил в турското посолство, категоричен беше Карадайъ. Запитан дали в ДПС са простили на Местан, той отговори: „На предателите някой да прощава?".

ДПС не си е разваляло отношенията с Турция, категоричен беше Карадайъ. По думите му не се е срещал с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, защото не е имало такава необходимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай