ДПС може да подкрепи Соломон Паси за кмет на София

ДПС може да подкрепи Соломон Паси за кмет на София | StandartNews.com

Съзнателно ще делегираме авторските права за политическата теза да се разкрие истината за кухите фирма на КТБ на РБ, нека е тяхно авторското право. Само истината ще ни даде лечението на риска казусът КТБ да не се повтори, това е категоричната позиция на ДПС. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в Момчилград.

"Да са живи тези, които след 8 месеца узряха за посланието на ДПС. Нека бъдат техни авторските права", каза още Местан по повод заявено от представители на реформаторите да излезе истина не само за вложителите от политическия елит, но и за онези кухи фирми, в които са изтекли средствата от банката. Местан припомни, че още преди 8 месеца ДПС е представило своята категорична позиция за необходимостта цялата истина, а не редактирана за КТБ, да излезе на бял свят.

"Подкрепям безусловно тезата, изказана от Реформаторския блок за необходимостта цялата истина за КТБ да се разкрие, но питайте защо точно сега те са толкова усърдни и активни, сега, когато се появиха нелицеприятни истина за влогове на "техни ментори и бащици", попита председателят на ДПС. В тази връзка той прогнозира, "че ако и когато цялата истина излезе, един мит, митът за КТБ като банка на ДПС ще бъде мъртъв". Според Местан тогава реформаторите ще загубят основния си източник за изграждане на политическа идентичност.

Няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет на София, коментира още Местан. Но отбеляза ясно, че няма за цел да се бърка във вътрешнопартийни предизборни ходове, за да не бъде уличен за това. Запознати припомниха, че номинацията на Паси бе съобщена от вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева, но срещна отпор от ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай