БСП Кърджали: Конгресът направи най-добрия избор

БСП Кърджали: Конгресът направи най-добрия избор  | StandartNews.com

Кърджали. Близо 300 социалисти от Кърджалийско са заявили желание да участват на 2 август в традиционния събор на Бузлуджа, съобщи червенеят депутат Милко Багдасаров. По повод избора на новия лидер на БСП той коментира, че конгресът е направил най-доброто между промяната и приемствеността с гласуване доверие на Михаил Миков.

Милко Багдасаров припомни, че сред силните страни на кабинета „Орешарски" е била социалната политика, която е довела до ръст на средната пенсия с 40 лв., увеличаване парите за майчинство и детски. Неизпълнените ангажименти като премахване на плоския данък политикът обясни с партньора ДПС, който е бил против. Според Багдасаров ДПС много трудно ще обясни на избирателите си по места бъдещото партньорство на Движението и ГЕРБ.

Успехът на социална политика ще бъде един от основните аргументи в предстоящата предизборна кампания на социалистите в региона. Като основни задачи в следващите седмици областният председател на БСП Кърджали Георги Кючуков определи подготовката и доброто представяне на вота на 5 октомври. Бе посочено, че до 10 август трябва да станат ясни водачите на листите, а до 15 август общинските конференции да представят номинациите за останалите кандидат –депутати. 20 август е крайният срок за представянето им на „Позитано" 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай