18:15 ч.

28.08.18

3 мин.

0

25

0

БСП иска оставка на цялото правителство заради катастрофата в Искърското дефиле

от редактори |

БСП иска оставка на цялото правителство заради катастрофата в Искърското дефиле

БСП поиска поемане на политическа отговорност заради тежката катастрофа край Своге. Оставки на министри вече е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото правителство, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на червената партия.


Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално, заяви Нинова. "Гордостта на премиера - магистралите, са най-голямата кражба може би в държавата, конкурирайки се с кражбите в санирането", коментира тя.


"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", каза Нинова и призова за смяна на този модел на управление на държавата.


"Пределно ясно е вече, че трябва да се поеме и конкретна политическа отговорност. Има ли смелост премиерът, както до вчера казваше: "Аз строя пътища и магистрали", да излезе сега и да каже: "Аз строя пътища и магистрали така, че вие загивате по тях", или пак ще си измият ръцете с някой - шеф на агенция, фирма и т.н.", коментира Корнелия Нинова.


Социалистите бяха помолени да коментират информацията, че пътят край Своге е ремонтиран по време на кабинета "Орешарски" и пуснат без Акт 16. Депутатът Георги Свиленски посочи, че проблемът не е в строителя, а в цената, която се дава на този строител, за да направи този път. По думите му, когато даваш пари като за 5 см асфалт, няма как строителят да ти сложи 14 см. Тези обществени поръчки са сключени през 2011 г. и тогава върнете кой е бил министър-председател, кой е бил министър и кой е сключил договора, всичко друго е изпълнение на този договор, добави Свиленски. Пътят е пуснат през декември 2016 г. , вижте кой е бил министър и министър-председател, добави той.


Ако има виновни от правителството на Орешарски, да си понесат отговорността, коментира и заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Ако има виновни от АПИ преди правителството на Орешарски, да си понесат отговорността, призова той. Ако има виновни сега, които след десетките сигнали играят тенис, вместо да работят, да си понесат отговорността, добави Добрев. Той посочи, че български фирми строят и в други страни и там строят качествено. Причината не е в този, който строи, а в този който го проверява, коментира Добрев.


На въпрос дали има политическа намеса от БСП да се прикрие случая с бащата на президента в Хасково, Кирил Добрев коментира, че по-евтина филмова продукция, скоро не бил гледал. "Как някой от ръководството ще принуди министъра, на който всеки ден му искаме оставката, да прикрие случая. Аз не мога да си го представя", каза заместник-председателят на БСП.


Има видео от инцидента, както МВР каза - "с тротонетката", всъщност това е триколка, но пък нямаме видео от правителственото трасе, където беше убит Петър Христов, коментира още Добрев. Според него такива знакови убийства трябва да вълнуват министър Радев и министерството, далеч повече отколкото един нелеп случай.


От БСП съобщиха, че общинските им съветници в Царево внасят в съда жалба срещу решението на Общинския съвет в града за строителство до плажа Силистар.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:33 · 12.09.2018
на някой не му хареса моя коментар и го изтри-все пак това е БГ
Потребител · 22:43 · 30.08.2018
Магистралата e дупка до дупка , а този път e с два сантимeтра асфалт . На много мeста липсват мантинeли по опаснитe участъци , нe e почистeно от дървeта и храсти , нe сe извършват рeмонтни дeиности по пътя. За това носят отговорност кмeтовeтe на обшинитe , които имат мандат в момeнта .
Потребител · 08:45 · 30.08.2018
БСП = ГЕРБ = БКП, едни и същи полуграмотни милиционери от Бай Тошево време само с различни тениски
Потребител · 21:33 · 29.08.2018
ОСТАВКА! БЕЗУСЛОВНА ОСТАВКА!
Потребител · 19:58 · 29.08.2018
ОВЧАРОВ , СВИНАРОВ, ЧОБАНОВ.....А ПОСТНАТА ПИЦА,,АМА ПОСТНА ЗА НАРОДА, А НЕ ЗА
ГЕРБЕРОМАСТИТЕ ДЯНКОВ, ДЕЛЯН ДОБРЕВ, ВЛАДО ГОРАНОВ - СВЕТИ ВОДИ НЕНАПИТИ....КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ СА ИЗБИВАНИ НИ ПО-МАЛКО, НИ ПОВЕЧЕ 100000 СВЕЩЕННИЦИ И КОЙ ПАТРИАРХ Е УБИТ. АМА НЕПРОСВЕТНО КЕЛЕМЕ , ДРАСКА ЛИ ДРАСКА ЛЪЖИ, НАУЧЕНО ОТ МАЙКА СИ ДА ЛЪЖЕ.
Shopeto · 07:27 · 30.08.2018
@Потребител Научи се първо да пишеш на български, за да ти разбираме какво те дразни,, че така не е много ясно.
Потребител · 18:52 · 29.08.2018
Някакъв говeдаров нe си e пил хапа И дращe с главни букви , така e научeн от маика си да сe дeрe като магарe
Потребител · 11:59 · 29.08.2018
ПРОСТ, ДЕБИЛ, ЧЕ И ПРОСТАК !
Потребител · 10:39 · 29.08.2018
а да видим кой е виновен като в правителствата са се намъкнали хора с имена ОВЧАРОВ СВИНАРОВ ЧОБАНОВ и определят финансовите и икономически рамки на страната като за да стане това бащите им какви хора философи и милионери са избили по 9 септември само за да им вземат иота жилищата и паритее помогнала е и русия безкористно като е избила 10 000 свещеници и един патриарх и сега руснаците празнуват 1000г църква а нашата се води регистрирана 1959г от товарищ ЖИВКОВ
Потребител · 11:58 · 29.08.2018
@Потребител НЕ САМО СИ ДЕБИЛ ,ПРОСТ, АМИ И ПРОСТАК. НАУЧИ СЕ ДА ГОВОРИШ ПАРВИЛНО, НАУЧИ И ИСТОРИЯТА И ТОГАВА ЗАЕКВАЙ ВЪВ ФОРУМИТЕ, ЯСО ПАЛИКАРЧЕ ? !
Shopeto · 07:33 · 30.08.2018
@Потребител Не знам кой от вас двамата е по-образованият, но е напълно ясно кой е простакът.
Потребител · 09:06 · 29.08.2018
БСП поиска оставката на правителството, заради появата на тигрови комари във Варна.
Потребител · 05:49 · 29.08.2018
фирмите на герб,строят пътищата в България.
Shopeto · 07:44 · 30.08.2018
@Потребител Няма такова нещо като "фирми на ГЕРБ", има хора (фирми), дето днес са с ГЕРБ, вчера бяха с БСП, по-преди с БКП, а утре ще са с който там дойде на власт. Цялото се нарича корупция и е най-вредното нещо за икономиката на една страна. А как да се борят малките хора с корупцията? Много просто: спрете да гласувате за кандидати, дето ги знаете какви са, ама нали са от нашите...
Потребител · 02:36 · 29.08.2018
кой, кой е в Трейс-груп ????
Потребител · 02:08 · 29.08.2018
И КАКВО ОБЩО ИМА БСП С БКП......БКП СЕГА УЧИ НАНОВО АЗБУКАТА В АБВ...
Потребител · 02:04 · 29.08.2018
И СТИГА С ТАЗИ Г-ЖА ТРАНСИМПЕКСОВА,,,ДЕЙСТВАЛА СИ Е ПО СЪШИТЕ ЗАКОНИ , СЪЗДАДЕНИ ОТ СДС, ПО КОИТО СИ ДЕЙСТВАХА БРАТЯ БОБОКОВИ, БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ, БРАТЯ ДАНЕВИ, БРАТЯ СТОЯНОВИИ, БРАТЯ ПАВЛОВИ, ДОНЕВЦИ, ГЕРГОВЦИ, ШЕСТАПАРТАМЕНТОВЦИ, ТОТЕВЦИ,ДОГАНОВЦИ,ЧЕ И БОСТАНОВЦИ, АМА НИНОВА , ТА НИНОВА, АХ ГИДИ СЕКСУАЛНИ ДЕБИЛИ С БАНАН В УСТАТА
Потребител · 01:51 · 29.08.2018
АБЕ СТИГА С ТОЯ ОРЕШАРСКИ, БЕ. ! 10 МЕСЕЦА РЕАЛНО НА ВЛАСТ И ОН ВИНОВЕН ЗА ВСИ ПРОСТОТИИ НА БКП МАЙОРА ОТ МВР , КОЙТО САМ СЕ ХВАЛИ ЧЕ ВЕЧЕ 3 МАНДАТА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА, А СКАПЕ ЛИ НЕЩО ВИНОВЕН ВИНАГИ ОРЕШАРСКИ...НЕ КАЛИНКИТЕ МУ ПРОСТИ, НЕ ТОИ ИЛИ ПРОСТИТЕ МУ МИНИСТРИ.... А ОРЕШАРСКИ...БАЙГЪН
Потребител · 01:39 · 29.08.2018
OПОЗИЦИЯ НЯМА КАК ДА ПОДАВА ОСТАВКА, ОСТАВКА ПОДАВА КОЙТО Е НА ВЛАСТ, АМА КАК ДА ИЗТЪРВЕ КОКАЛА, АМА ДЕБИЛИ ,СЪР ! ТОЙ БИЛ ПРОСТ И ТЕ ПРОСТИ И СИ СЕ РАЗБИРАТ. ЕДНИТЕ КРАДАТ АСФАЛТ, ДРУГИТЕ СЕ ПЪРЗАЛЯТ ПО НЕГО. АМА НЯМАЛО БАНАНИ. А СЕГА ЯЖТЕ МУ БАНАНА .
Потребител · 01:25 · 29.08.2018
""Тези обществени поръчки са сключени през 2011 г. и тогава върнете кой е бил министър-председател, кой е бил министър и кой е сключил договора, всичко друго е изпълнение на този договор, Пътят е пуснат през декември 2016 г. , вижте кой е бил министър и министър-председател, ''
Потребител · 23:25 · 28.08.2018
Искам оставка на цялата опозиция, защото завижда и иска тя да бе откраднала от тези 28 милиона евро от пътя...
Потребител · 21:21 · 28.08.2018
Абе къде е Ленчето,сигурно вади колове по границата.
Потребител · 21:20 · 28.08.2018
И ние искаме оставка на цялото крадливо ръководство на БКП-БСП заради воденето на курс за проваляне на България,заради избиването на хиляди българи без съд и присъда,заради кражбите и приватизациите на печеливши предприятия за жълти стотинки-справка-приватизацията от Нинова на Техноимпекс
Потребител · 21:13 · 28.08.2018
Жалки, червени, крадливи, нещастници. Интересно намира ли се капка морал в г-жа Трансимпекс и г-н Пране на пари. Явно тези гьонсурати вече имат ментални проблеми.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай
ПредишнаСтраница 1 от 2Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент