Бойко: Пари за коледни пенсии няма

Хората на Станишев знаят как да убиват, да се опазим от тези бандити, зове премиерът

Бойко: Пари за коледни пенсии няма | StandartNews.com

София. След седмици на очакване и надежда Бойко Борисов попари пенсионерите. Няма да има коледни добавки, отсече той. Много искам да дам, но няма пари в бюджета, заяви премиерът по bTV.

Ако не искаме да се превърнем като Италия или Испания, трябва да спазваме строга фискална дисциплина, каза Борисов и обясни, че заради БСП и ДПС сме най-бедният народ в Европа.

Продължаваме да избираме бившата комунистическа партия, а ДПС с неговите 10 процента все е балансьор. Защо сега в Брюксел все бивши соцстрани ходим да искаме пари от кохезиите? Мая Манолова вместо да вади халваджийски тефтер, ще я пратя при Иван Искров да види какви са спестяванията на тези пенсионери. 33 млрд. лева спестявания на граждани има в банката, посочи премиерът.

Миличките мои, през годините главно те поддържаха БСП, каза още той по адрес на пенсионерите. И припомни, че правителството на ГЕРБ е вдигнало пенсиите от първия си ден. Нека да мислим за тези хора, които работят - да има метро, да има чиста среда и технологии, призова министър-председателят.

Срещата с Обама

Имаме активна външна политика и се срещаме с всякакви лидери на всички нива. Затова е нормално и с Барак Обама да се срещнем. Досега, когато български политици ги поканят в Америка или Брюксел, това беше голяма работа. Обикновените политици на Запад не се вживяват при работни посещения. Аз затова се присмивах на вестниците. Ние отиваме там при приятели, партньори.

За шистов газ въобще не е ставало дума, обяви Борисов. Те имат много по-евтин шистов газ и изобщо нямат интерес към други находища. Рано или късно и в България ще дойде технология, която ще го добива, но на този етап няма никакви намерения да вдигнем мораториума.

В Козлодуй ще има 7-ми реактор - руският, който предплатихме за АЕЦ "Белене". Ще бъде хибрид и сега се извършват предпроектните проучвания. В САЩ въобще нямаше тема за нашите аецове.

Точно когато бяхме ние с президента Обама - изключително приятен човек, заедно с техните служби, НАТО и Турция решиха за ракетите срещу Сирия. А Путин и Ердоган се договориха да строят ядрена централа в Турция. Аз толкова много се радвам, че Путин и Ердоган се договориха, коментира още Борисов.

За Русия

Аз не ходя на първи копки, аз ходя на откриване. Така премиерът обясни защо на първата копка на Южен поток е пратил Лиляна Павлова. В Русия мога да отида когато поискам. Президентът Путин, ако поискам, веднага ще ме приеме. И с Русия, и с Турция, и с ЕС имаме прекрасни отношения, подчерта Борисов.

С цигари или без

Може би най-правилното е да се разреши след 22 часа в определени зали. Аз не съм мерило дали нещо е правилно. Когато ми се пуши, пуша на терасата. След като темата е толкова важна, в парламента да я обсъдят, заяви премиерът. За да не гледа как забраната за пушене се нарушава, той дори си тръгнал от рождения ден на Тошо Тошев.

Съдбата на Гугушева

Утре в 17 часа ПГ на ГЕРБ има среща с Гугушева. Тя трябва да даде отговор на повдигнатите въпроси и да защити своята репутация, обяви премиерът.

Рейтингите не ме тревожат

Не ме притеснява това, че президентът е с най-висок рейтинг. Това е нормално. И моите министри ме изпреварват. Лили Павлова, Цветан Цветанов - това също е нормално. В София Йорданка Фандъкова - страхотен кмет, защо да няма голяма подкрепа. Личният рейтинг на премиера да спада също е нормално, обяви Борисов. Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Убеден съм, че сега, ако вдигна пенсиите или дам коледни надбавки, ще си вдигна рейтинга. Но това ще е за сметка на държавата. Виждаме обаче какво става в други европейски държави - те са на ръба на фалита.

Станишев е много страшен

Те не са социалисти, те са комунисти - нали правят 42-ри конгрес, значи се смятат още от комунизма. Как да коментирам думите на Станишев "Като не си отидете с мир ще си отидете по един друг начин"? Да се опазим от тези бандити. Станишев е много страшен, разбира ги тези неща - как се убива, как се праща в концентрационни лагери, как са давали хора на прасетата да ги ядат. Но ние няма да им се дадем, категоричен бе Бойко Борисов.

Кой уби СДС?

Ако има убиец на СДС, това е Иван Костов. Той е меркантилен човек и като един частник остави пасивите на СДС и си направи ДСБ. Често е идвал в моя кабинет. Когато ме оперираха, той беше първият ми посетител в болницата. Мислех, че халюцинирам. Каза ми, че сме опора на дясното и само ние може да бием БСП. Всеки ден е в телевизиите и казва, че няма свобода на словото, посочи министър-председателят.

На въпрос какво ще прави, ако не е премиер, Борисов отсече: Не е ваша работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай