Борисов: Разчитаме на Холандия за председателство ни на Съвета на ЕС

Борисов: Разчитаме на Холандия за председателство ни на Съвета на ЕС | StandartNews.com

България високо цени отношенията си с Холандия, страната е сериозен инвеститор у нас и има още потенциал за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата си в Министерския съвет с министъра на външните работи на Кралство Нидерландия Берт Кундерс, предадоха от пресслужбата на Министерски съвет.

Българският премиер посочи като основен приоритет в икономическата политика на правителството създаването на благоприятна, предвидима и стабилна политическа, икономическа и регулаторна среда за развитие на бизнеса. Министър-председателят Борисов изрази задоволство от отличното взаимодействие в сферата на правосъдието, полицейското сътрудничество и борбата с трафика на хора. „Разчитаме на подкрепата на Холандия във връзка с подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.", каза още премиерът Борисов.

На срещата беше обсъден и миграционният натиск в Европа, като министър-председателят изрази благодарност за помощта, която Холандия оказа за решаване на проблема с бежанците у нас. Премиерът Борисов и холандският външен министър се обединиха около разбирането, че справянето с бежанската вълна изисква общи действия и солидарност.

Министър-председателят Бойко Борисов добави, че би се радвал да посрещне в София на посещение премиера Марк Рюте.
Министърът на външните работи на Кралство Нидерландия Берт Кундерс подчерта, че България е стабилен партньор в ЕС и НАТО и също се съгласи, че двустранните отношения между България и Холандия имат сериозен потенциал за развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай