Борисов: Още след седмица Радев трябва да покаже какво може

БСП се държаха просташки с Росен Плевнелиев, заяви премиерът в оставка

Борисов: Още след седмица Радев трябва да покаже какво може | StandartNews.com

"Президентите на Италия, Германия и още куп държави дадоха отлични оценки за Росен Плевнелиев. Надявам се с почести да посрещнем Румен Радев, а не както други президенти досега. Плевнелиев бе успешен президент".

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред журналисти в парламента. И подчерта, че за разлика от него, БСП са се държали просташки с президента Плевнелиев. На Радев му пожелавам когато си тръгва да му ръкопляскат.

По-късно Болрисов още един път коментира работата на новия президент: "Радев има рядката възможност още след седмица да покаже какво ще направи. Като трябва да назначи служебен кабинет", посочи пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов. "Пожелавам му успех", допълни той. 

"Ние днес показахме как се сдава власт - с морал", коментира още той. И напомни, че преди пет години президентът Росен Плевенлиев е бил посрещнат с плакати от страна на БСП. "А вие днес видяхте едно европейско държание", отбеляза Борисов и допълни, че поведението на Румен Радев ще се отчете като грешка. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай