Борисов обсъди престъпността с бъдещия директор на Европол

Борисов обсъди престъпността с бъдещия директор на Европол | StandartNews.com

Борбата с тероризма, с трафика на хора, със злоупотребата с платежни инструменти, компютърните престъпления бяха сред темите, които обсъди министър-председателят Бойко Борисов с генералния комисар на Федералната полиция на Белгия Катрин де Бол.

От 1 май тя ще оглави европейската служба за борба с престъпността Европол, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Бойко Борисов и Катрин де Бол оцениха високо успешните съвместни операции на българските и белгийските полицейски служби по линия на противодействие на тероризма.

„Вярвам, че доброто сътрудничество между службите на двете държави ще продължи и след като Вие поемете ръководния пост на Европол", каза българският премиер. Той посочи, че България и Белгия работят активно и по въпросите, свързани с трафика на хора, фалшиви документи, опазване на обществения ред, детска престъпност, странстващи престъпни групи и др.

Българският премиер увери своя гост, че България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. „Службата винаги е бил надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на цигари, при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай