Борисов: Ако искат ще направим ограда като в САЩ (ОБНОВЕНА)

Капанът срещу Цацаров ще щракне за тези, които го поставиха, отсече лидерът на ГЕРБ

Борисов: Ако искат ще направим ограда като в САЩ (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Навремето имаше разправии между червените мобифони и червените баби, сега има между червените олигарси кой да надлее в партията, коментира лидерът на ГЕРБ Борисов по подов оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП.

"Червената олигархия и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен това не е изненада. Знаете огромните пари, които се изсипаха на изборите – и на президентските, и на парламентарните. Виждате как много хора се тресат от нерви след загубата, защото са поели много ангажименти. Ние сме си спокойни – нашата работа е да правим пътища, зали, неща, които си остават за хората. При нас няма скандали за влияние, допълни Борисов.

"Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 г в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата. Смятайте населението, ако сега е опасно, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като „Чернобил"", заяви Борисов по повод проблемите с водата в Хасково и на други населени места. 

Пак тази партия скри от хората. Тогава аз бях на манифестация и валеше дъжд. Майка беше направила едни марули, си спомням, защото само на 24 май, понеже много се връщат към миналото, майка купуваше една плешка агнешко, защото баща ми Методи имаше имен ден. Това беше за годината. Хубавите времена по време сигурно на 18-ия конгрес, продължи лидерът на ГЕРБ

Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът", каза още Борисов.

"Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва и ще решим въпроса веднага", допълни той. Ако бъде съставено правителство, още на първото заседание на МС ще се отпуснат 400 000 лв. са за три нови кладенци и близо 2 км водопровод. „В рамките на 2 млн. лв. ще им реша веднага въпроса", обяви той.

„В Банкя водата, пише на чешмата, че не е хубаво да се пие дълго време. България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа. Затова са инвестирани толкова пари в урановите мини до 1990 г., а когато СДС идва и абсолютно правилно ги затваря. Това не е било полезно за хората. Можем да се върнем и ние назад в историята. Да изчакаме да си вървим по пътя", заяви Бойко Борисов.

Той говори и за атаката срещу Сотир Цацаров от страна на Сашо Донмев в Ямбол, където присъства на осветяването на църковен храм. "Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни", каза Борисов.

"И сега с тези „червени олигарси", прехвърлиха от болната, на здравата глава проблемът. Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят. Това за главния прокурор е една обица на ухото, че  правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото. Каква работа „червени олигарси" търсят институциите и да правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор? Защо там са били? Защо са викали главният прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори. С мен и с ГЕРБ, и с нито един представител на партията, освен, когато са ни викали на разпит, ние не сме се виждали", коментира Борисов. Според него българският народ е надушил, че вместо промяна му се готви подмяна. 

„Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало три посредници, като всеки е вдигал цената 20 години. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили. Нашите разходи винаги са били подплатени по най-публичния и прозрачен начин. Никога не съм си позволил в цялата ми кариера да говоря по дело с главния прокурор. Мога да се закълна. Всичко ще си излезе наяве", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Като Корнелия Нинова каже  - добър ден, светвайте лампата. БСП са много силни в конспирациите. Те не могат да строят, да градят. Чинията на Бузлуджа е паметник на тяхното „неможене". Ние строим и градим България, това е факт", отсече Борисов. 

"Когато християните сме единни и вярата в Бога ни води, се получават тези красиви места. Действително има много дух и енергия. Да им е честито на Ямбол и хората, които идват тук. Днес ще се помоля за спокойствието и стабилността на държавата", заяви лидерът на ГЕРБ и допълни, че на такова място и в такъв момент не може да говори за правителство.

Той обаче не подпина атаката на Румен Радев заради оградата на границата с Турция. "Направихме едноредова, защото тогава натискът беше голям, за да можем да помогнем на армията и на полицията. Каквото е направено, това е платено и там, където е трябвало е направена и двуредова. Важно бе да се действа бързо", заяви Борисов.

"Направиха се огромни пътища и сега като се накичат с термокамери джиповете ще могат за минути навсякъде да задържат. Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Вече 6 месеца имаме президент, три-четири месеца – служебно правителство. Вяха какви ли не знамена, че ще правят проверки. Ако е имало нещо нередно, да са вкарали в затвора тези, който са строили. От мен е зависило да отпусна парите и да натискам максимум в тези срокове, както и Валери Симеонов и колегите от Патриотите, да изтеглим оградата. Тя не може да спре бежански поток. Оградата е да помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, а вече сега може, ако искаме да правим двуредна, триредна, може, както в Щатите да направим 90 км за 1 милиард долара, може както Орбан през един метър нова ограда да правим", категоричен бе Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай