Затвориха детска градина в Сливен заради салмонела

Затвориха детска градина в Сливен заради салмонела  | StandartNews.com

Всичките 248 деца от забавачката "Божур" и нейния филиал в Сливен са изпратени на изследване за салмонелоза. Детската градина е затворена, а изследването е едномоментно, което е най-доброто, обяви пред "Стандарт" д-р Петя Балулова, директор на РЗИ-Сливен. Тя подчерта, че затварянето в понеделник е след стиковка с ръководството на община Сливен, която е принципал на забавачницата.

В края на миналата година имаше два случая на заразната болест в "Божур". Тогава обаче не всички родители изпратиха децата на изследване веднага. Това доведе до забавяне и при проби в края на януари е установено дете, което е носител на инфекцията макар и самото то да не заразява. Във вторник на градина ще бъдат само тези деца, чиито родители представят документ за отрицателна проба, заяви пред "Стандарт" д-р Калева, шеф на отдел в РЗИ-Сливен. Това се отнася и за персонала, допълни лекарката.

Междувременно стана ясно, че детската градина е почистена основно, а Агенцията по безопасност на граните проверява ежедневно продуктите, които се внасят в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай