В Мизия още живеят в детската градина

Конвекторни печки ще донесат топлина във фургоните в кв. Аспарухово

В Мизия още живеят в детската градина | StandartNews.com

Мизия. В Мизия останалите без къщи заради наводнението от 1 август т.г. още живеят в детска градина, съобщи зам.-кметът Николай Нековски. Те бяха настанени в централното детско заведение в нощта на големия воден прилив и останаха там повече от месец. След това са преместени в другата детска градина.

Хората няма да прекарат зимата там. Част от тези, на които къщите рухнаха, са се прислонили при близки и роднини. До 5-6 дни 30 - 40 души ще бъдат настанени в общинското общежитие, което е ремонтирано и в момента се нанася обзавеждането му, каза Николай Нековски. До 10 дни ще стане готово за нанасяне и фургонното селище. В него са пожелали да бъдат настанени 111 души.

С конвекторни печки ще посрещат зимата обитателите на фургонното селище в пострадалия от водното бедствие квартал "Аспарухово" във Варна. В 29-те подслона са настанени 82 души. Прогнозите за времето във Варна през следващите дни не дават, че температурите ще паднат под нула градуса. Всички училища и детски градини са заредени с гориво, направени са проби на парното и ще бъдат пуснати при падане на живака, увери шефката на общинска дирекция "Образование" Лилия Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай