Танева: Не виждам реални основания за протест

Танева: Не виждам реални основания за протест | StandartNews.com

Русе. Земеделският министър Десислав Танева заяви, че не вижда реални основания за протест на природозащитниците. В Русе Танева коментира несъгласието на природозащитниците с предвидените промени в Закона за защита на животните.

"Мисля, че протестиращите може би са се почувствали не дотам значими в този процес, може да имат частично основание. В законопроекта, ако имаха предложения, можеха да постъпят такива изменения, но е имало среща с ресорния зам.-министър Димитров, казали са, че ще представят такива, че ще има допълнителна среща", заяви Танева, цитирана от БГНЕС.

По думите й измененията в закона са направени с обществено обсъждане и са подкрепени от най-големите и авторитетни, включително и международно признати неправителствени организации.

"Въз основа на този закон ще изготвим и ще представим за обществено обсъждане, в работна група заедно с тях, и национална програма за овладяване на популации от безстопанствени животни. Вече освен кучета, включихме и котки - това е проблем от години", каза още Десислава Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай