Студентите с протест срещу закон за МВР

Студентите с протест срещу закон за МВР | StandartNews.com

София. Ранобудните студенти" организират протест за оставка на правоителствтото, който е конкретно насочен срещу новия закон за МВР, с четвъртък от 10 ч. пред сградата на Народното събрание по време на заседанието, на което депутатите ще разискват бюджета за 2014.

Студентите обявиха в неделя, че ще протестират днес, защото според тях с новите разпоредби ще бъдат ограничени някои основни граждански права и ще се задълбочат сега съществуващите порочни практики.

"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена.
Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи. Обявяваме се против закона, защото потвърждава незачитането на принципите за разделение на властите от управляващите" са част от причините, посочени от ранобудните в страницата на събитието във Фейсбук.

Според младежите има нужда от нов закон, който да е насочен към по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и неговите прояви, към по-европейско мислене. "Никому ненужен е закон, който се опитва да ни върне в едни времена, методите на които отричаме. Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие", смятат младежите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай