Шофьорка заби мъжете с 247 км/ч

Шофьорка заби мъжете с 247 км/ч | StandartNews.com

Пазарджик. Дама с БМВ удари в земята мъжкото съсловие, като профуча с рекордните 247 км/ч по автомагистрала "Тракия". Това разкри шеф на "Пътна полиция" в Пазарджик главен гомисар Тодор Тодоров. Колата с пловдивска регистрация е засечена от камери на КАТ. Половин час преди нея друг автомобил прелетялс 237 км/ч. Шофьорът й все още се издирва шофьорът, тъй като колата е на частна лизингова компания, каза за "Стандарт" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той обясни, че името на хвърковатата дама не може да бъде обявено преди деянието да е обсъдено с прокуратурата, за да се посочи съответно наказание. Според новите разпоредби за извъннаселени места най-вероятно двамата нарушители ще отнесат глоби до 1000 лева, коментираха пътни полицаи.

Освен рекордьорите, през последния уикенд монтираната през март стационарна система за видеонаблюдение и четирите други мобилни камери засякоха множество нарушители. Видеоконтролът спомогна значително за подобряване на пътно-транспортната обстановка, коментира главен инспектор Тодоров. Според полицейския говорител Стоянов камерите са успели да заработят 7300 електронни фиша само от началото на годината. Произшествията за този период в областта са 682, от които 78 са тежки с 15 загинали. Пътният травматизъм е свързан главно с движението по автомагистрала "Тракия", признаха от КАТ-Пазарджик.

Още през април супермодерната камера за скорост, инсталирана в района на бензиностанция при отклонението за село Динката, засече последен модел "Порше Панамера" с немска регистрация да се движи с 234 км/ч, а друг жребец с чисто ново "Ауди" да кара през нощта с 209 км/ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай