Шампион умря на пътя след купон

Шампион умря на пътя след купон | StandartNews.com

Първолак се бори за живот, шестима загинаха за ден

Касапницата по пътищата продължава. Нови шест човека загинаха в катастрофи вчера. Това се случи само ден след смъртта на четиримата младежи край Карнобат. Вчера рано сутринта в зверска катастрофа край Разград умряха две момчета. 18-годишният Ахмед Кадовлуев е ученик в спортното училище в Русе. Той има медали от няколко национални турнира по борба. Загинал е приятелят му Исмаил Зюлкифов, който е на 22 години.

Колата шофирал 18-годишният Мехмед Топалов. Той нямал книжка и взел автомобила на баща си. Трагедията станала, когато колата навлязла в насрещното платно и се блъснала в крайпътно дърво. Мехмед се отървал само с охлузвания. Пробата му за алкохол отчела 1,67 промила. Мехмед и Исмаил били на гурбет в Англия и се върнали за лятото. Във фаталната нощ са били на заведение в Разград, вероятно са ходили и на панаира на киселото мляко, предполага кметът Хюсеин Хюсеинов. Съселяните на тримата младежи смятат, че причина за произшествието е спукана гума. Хората в селото са потресени от това нещастие в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан Байрам, разказа още кметът. Вероятно погребенията на двамата загинали ще са в понеделник навръх Байрама.

Тежка катастрофа на входа на Варна пък взе две жертви, а петима са тежко ранени. Жестокият пътен инцидент стана в събота към 10.30 ч срещу Комитовото ханче. На място загинаха момче и момиче, туристи от Молдова. Инцидентът стана, след като "Фолксваген транспортер" с немски транзитни номера се заби в "Хонда". Сред пострадалите са 45-годишен мъж, жена на 35 години и 7-годишно дете. Те са откарани веднага в шокова зала на МБАЛ "Св. Анна". Мъж и жена пък са загинали на място при катастрофа на главния път София-Варна в района на Севлиево, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Габрово. Тежкият пътен инцидент е станал късно в петък. Произшествието е причинено от камион, управляван от 47-годишен мъж от Ловеч. Той навлязъл в насрещното и се ударил в "Мерцедес". При удара са загинали водачът на лекия автомобил - 24-годишен мъж от София, и 50-годишната му спътничка, която се возела на предната седалка. Шофьорът на товарния автомобил не е употребил алкохол. Изясняват се причините за катастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай