Отварят плажовете след Великден

Нова атракция във Варна, няма да вдигат цената на чадъри и шезлонги

Отварят плажовете след Великден | StandartNews.com

София. Плажовете край морето ще приемат първите си посетители след Великден. "Ако времето позволи, в края на април ще бъде открит новият летен сезон по централните варненски плажове". Това съобщи Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг 91", пред Дарик радио.

В момента пясъкът се почиства и заравнява, след което ще започне разполагането на шезлонги и чадъри. После ще бъдат поставени медицински и спасителни пунктове. Водят се преговори за поредна атракция на плажа. Тя ще бъде водна и ще се разположи в района на Първа буна. Какво точно ще представлява обаче все още се пази в тайна. Цените на чадъри и шезлонги няма да бъдат повишавани, увери Василев. И през тази година свободните площи за плажуващи ще бъдат 50 процента.

Южният плаж няма да бъде проблематичен от екологична гледна точка. През миналото лято замърсяване е имало на Офицерския, обясни Василев. Той изрази надежда, че след изграждане на помпена станция "Акациите" плажът ще бъде по-чист. За това ще помогне и сепараторът за твърди отпадъци и допълнително йонизиране и изчистване на морската вода от примеси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай