Отстъпка от цената на ваканцията за ползващите лечебни програми

Отстъпка от цената на ваканцията за ползващите лечебни програми | StandartNews.com

Санкциите срещу Русия доведоха до спад на туристи и най-вече тази година у нас не дойдоха корпоративните клиенти. Това каза пред журналисти Красимира Стоянова - ръководител сектор "Продажби" в "Албена" АД, като добави, че специално в Албена спадът на руски туристи това лято е 40 на сто. "За съжаление пазарите като Беларус и Молдова не успяват да компенсират руски пазар. Имаме обаче това лято ръст на други пазари - България, Чехия, Полша, Франция, Белгия и Скандинавия. Голям е спадът на гости, ползващи медицинските ни услуги именно заради липсата на руските корпоративни клиенти, които идваха с платени от държавата и застраховател пакети.

"В момента, а и през следващото лято предлагаме на всички наши гости 10 на сто отстъпка от пакетната им цена за престой независимо от броя на нощувките, ако ползват 5-дневна или повече дни лечебна програма" - каза Стоянова. Тя добави, че за първи път тази година още в края на август комплексът стартира продажба на ваканционни пакети за лято 2016, като всеки записал се сега ползва 20 % отстъпка от цената. "Само през нашия сайт за три дни имаме 60 души, които вече са направили своите резервации за ваканция догодина" - коментира още тя. Сред най-продаваните оферти през това лято са пакетите с включено посещение в аквапарка в курорта.

Според Желю Добрев - председател на Българо-руската търговско-промишлена палата тази година спадът на руските туристи у нас за страната ще е минимум 50 на сто. Според Генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук обективна картина за руските туристи ще може да се даде в първата половина на октомвриу, защото в момента все още у нас идват туристи от третата възраст. "Смятам, че ситуацията е обнадеждаваща, защото чартърите са пълни има дефицит на билети. Но вмажем момент е и девалвацията на рублата у нас" - добави дипломатът. За помощ и разкриване на чартър от Калининград до България към него се обърна Наталия Камаева - началник отдел "Външно-търговски връзки" в ТПП на Калининградска област. Тя самата подчерта, че е изключително трудно идването в България и то е възможно само през Санкт Петербург или Москва, като полетите са 14 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай