10:52 ч.

16.05.16

1 мин.

2951

4

0

От есента пътуваме по-бързо с БДЖ в Южна България

от Стандарт |

От есента пътуваме по-бързо с БДЖ в Южна България

Новите железопътни трасета ще бъдат пуснати в експлоатация съвсем скоро. До края на лятото ще стане готово цялото направление по линиите в Южна България - от Свиленград - Димитровград - Пловдив - Септември. Това обяви транспортният министър Ивайло Московски. 


„БДЖ е най-голямото предизвикателство на министерството на Транспорта. Операторът вече дълги години е в много тежко финансово състояние и полагаме максимални усилия да бъде първо спасено и после оздравено", каза той пред БНТ. 


Министърът уточни, че БДЖ-Товарни превози има над 100 млн. дългове, но приватизацията е спряна, защото след повече от година опити да се приватизира се оказало, че няма потенциален инвеститор .


"Ще рализираме план за преструктуриране. Предварително уточнявам, че министерството нито назначава, нито уволнява хора в БДЖ", изтъкна Московски.


Стана ясно, че в момента са обявени тръжни процедури от порт Бургас през Пловдив - Септември -Елин Пелин- София - Драгоман. Крайната цел е да се върже по южното направление сръбската, турската и гръцката граница, както и пристанище Бургас.


"Имаме проектна готовност за проекти в Северна България, но в момента няма финансиране, както и по Варна-Русе", допълни още министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Истина · 07:26 · 17.05.2016
Ало управляващите забравихте ли северозападна България, нито пътища нито жп транспорт,защо построихте този мост при Видин -Калафат,след като няма петища,ами по добре отстъпете този край на Румъния ще бъде по добре.
Потребител · 15:25 · 16.05.2016
А за Сeвeрозапада? Само приказватe, нищо нe правитe!!!
Потребител · 11:19 · 16.05.2016
Ами то като строяхте магистралите пак за "Хемус" нямаше ама за "Тракия" се намериха много бързо.
Щото от София до Созопол и Царево как ще ходите на море. Ами по магистрала "ТРАКИЯ".По-лесно и по -кратко.А североисточна България - кучета я яли. Нищо то пак ще дойдат избори.
опетков · 13:54 · 16.05.2016
@Потребител Парите за магистралите ги дава ЕС, а Хемус не е важна за тях. Трябва да бръкнем в нашите джобове, ако искаме Хемус.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент