11:00 ч.

21.04.17

1 мин.

0

0

0

Обсъждат публично днес новия устройствен план на Копривщица

от редактор |

Обсъждат публично днес новия устройствен план на Копривщица

Обществено обсъждане на окончателния общ устройствен план на Копривщица ще се проведе днес.


Кметът на града Генчо Герданов коментира пред Bulgaria ON AIR какви са акцентите в него и има ли заложени възможности за строителство в града.


"Днес е много важен ден за Копривщица и за България. Поканил съм всички граждани и институции на обсъждането. Днес ще има предложения, но първо гражданите ще изкажат своите мнения", каза Герданов.


Той изрази мнението си, че е съгласен в промишлената зона на града да има строителство, но архитектурата, която милиони българи познават, трябва да се запази.


В края на март общинските съветници на града отмениха решението си, с което поискаха промени в устройствения план, а именно да се разреши строителството на по-високи сгради и да отпадне статута "архитектурен резерват" на туристическата местност.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент