Кирил Рашков остава в ареста

Кирил Рашков остава в ареста | StandartNews.com

Пловдив.  Кирил Рашков остава в ареста, постановиха магистратите от Апелативен съд Пловдив, които разгледаха жалбата на Цар Киро за освобождаването му или поне за по-лека мярка от наложения му миналата седмица постоянен арест.

Според съдебно-медицинската експертиза за здравето на ромския богаташ, подписана от четирима лекари, Рашков може да остане в следствения арест, без това да е опасно за здравето му. Така козът на адвокатите на Рашков за влошено здраве отпаднаха в залата.

Самият Цар Киро не се яви на делото. Срещу него има вече повдигнати три обвинения - за контрабанда, за държане на половин килограм живак, както и за държане на 25 антични монети, които са били открити в дома му. Освен това стана ясно, че Кирил Рашков е имал интерес към организиране на производство и преработка на наркотични вещества и за поръчка за снабдяване с взривни вещества. Това станало известно след разпитите на свидетелите.

Защитниците на обвиняемия продължават да твърдят, че той е в прединфарктно състояние и с тежка форма на диабет, затова трябва да бъде освободен от ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай