Катастрофа затвори Кресненското дефиле

Катастрофа затвори Кресненското дефиле | StandartNews.com

Тежка катастрофа е станала в Кресненското дефиле, а най-малко двама са пострадалите към момента. Сигналът е получен около 12,45 часа на тел. 112, потвърдиха пред "Стандарт" от областната дирекция на МВР - Благоевград.

По първоначални данни челно са се сблъскали лек автомобил и тежкотоварен камион. Към мястото на инцидента в момента пътуват екипи на Спешна помощ, противопожарни автомобили и полиция.

Нова жертва на катастрофа в Кресненското дефиле

Поредна катастрофа завърши със смърт в Кресненското дефиле. Лек автомобил се размаза в камион на главен път Е№:– към 12,43 часа в четвъртък. В леката кола „Фолксваген Голф" се возели двама мъже, които пътували към Кредна. На около километър преди Кривия тунел возилото буквално се размазало в идващия насреща му камион „Ивеко". Зверският удар е откъм страната на водача на леката кола. Тежко ранени са и тримата мъже – двамата във фолксвагена и този в камиона. Те са транспортирани с линейки в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград.

По-късно обаче водачът на лекия автомобил е издъхнал от травмите си, които били несъвместими с живота. При кървавия сблъсък металният фургон върху „Ивеко"-то се откъсва и пада върху пътното платно. Това спря за известно време движението през Кресненското дефиле. Към 13,30 часа пътни полицаи започнаха да пропускат трафика само през едната пътна лента. Все още се изяснява самоличността на загиналия шофьор, уточниха от ОД на МВР – Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. Утоняват се причините за жестоката катастрофа. Най-вероятно става въпрос за неправилно изпреварване или превишена скорост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай