Камера хванала покушението над Баретата

Видеозапис показва откъде е стреляно

Камера хванала покушението над Баретата | StandartNews.com

София. Има запис от камера на покушението над Златомир Иванов-Баретата, съобщи Дарик, позовавайки се на свой източник. Камерата е хванала откъде идват изстрелите.

Веднага след покушението от полицията бяха съобщили, че в района няма камери, които да засекат моменти от стрелбата. Но при огледа на района е иззет видеоматериал, който може да послужи на разследващите.

Нападението над Баретата е професионално планирано и организирано, твърдят спецполицаи, занимаващи се със случая.

Както Стандарт Нюз съобщи веднага след стрелбата по Баретата, килърите,смятайки, че Баретата е с бронежилетка, са стреляли в тялото под кръста. По-късно стана ясно от адвоката на Златомир Иванов Мариана Тодорова, че той не е бил екипиран.

Въпреки професионалната подготовка нещо е попречило на килърите, затова не са простреляли Баретата в главата и са произвели няколко изстрела в тялото му, твърдят разследващите. Според тях, стрелците са имали предварителна информация, че Златомир Иванов ще влезе в Съдебна палата от централния вход.

От полицията съобщиха, че са открити веществени доказателства, но според специалисти основните следи са заличени заради пожара в таванското помещение на Търговския дом, предизвикан, за да заличи следите на килъра.

Златомир Иванов беше прострелян с четири куршума на влизане в Съдебната палата във вторник сутринта. Ранен беше и неговият охранител Атанас Станков. Баретата все още не е разпитан заради тежкото му състояние. Към момента той продължава да е на изкуствено дишане, няма обаче данни за влошаване през последната нощ, съобщават от "Пирогов". Пострадалият е настанен в централна реанимация, като в резултат на тежките травми специалистите очакват той да получи най-различни по вид усложнения. Предвиждат се още операции, съобщи коремният хирург д-р Стоян Сопотенски и допълни, че това ще стане, когато състоянието на Иванов се стабилизира.

Във вторник преди обяд пострадалият беше откаран в съзнание в лечебното заведение с огнестрелни рани в корема и в краката. След като му беше направена четиричасова хирургична операция, стана ясно, че пациентът е с увредени тънко черво, дебело черво и пикочен мехур.

По-късно травматолози пък съобщиха, че простреляният има огнестрелно счупване на бедро и огнестрелно счупване на подбедрица.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай