10:35 ч.

04.07.16

1 мин.

3099

0

0

Главно мюфтийство с благотворителност за 750 хил. лв. за Рамазан

от Стандарт |

Главно мюфтийство с благотворителност за 750 хил. лв. за Рамазан

Главно мюфтийство и районните мюфтийства осъществиха благотворителност за над 750 000 лева по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Малко над половин милион са похарчени за благотворителни вечери-ифтр в цялата страна, от тях са се ползвали над 130 000 души. Средствата са набрани от частни и корпоративни дарители от страната и чужбина. Това съобщиха от пресцентъра на мюфтийството.


Над 3000 хуманитарни пакета на стойност над 100 000 лева са раздадени на социално бедни в страната. Съдържанието на пакетите включва пакетирани хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за пакетите са набрани чрез специална социална кампания по повод Рамазан, провела се през месец май, ръководена от социалния отдел на Изповеданието.


В София, Пловдив, Шумен, Кърджали и други големи градове в продължение на поста всяка вечер бяха организирани и ифтари за стотици души. Въпреки възможностите си Главно мюфтийство ежегодно осъществява социални кампании в цялата страна за над 1.5 милиона лева. Институцията благодари на всички дарители за съпричастността и щедростта, уточниха още от мюфтийството.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент