13:05 ч.

05.09.18

2 мин.

0

2

0

Ефективни протести готвят майките на деца с увреждания

от редактори |

Ефективни протести готвят майките на деца с увреждания

Снимка: Дарик


Майките от инициативата "Системата ни убива" се подготвят за ефективни протести още на 2 октомври, ако до 1 октомври Народното събрание не приеме законите за личната помощ и за хората с увреждания. Това обяви Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата, по време на днешната демонстрация при палатковия лагер зад парламента. Майките посрещаха идващите на работа депутати с черни знамена и с мълчание, съобщи Дарик.


В първия ден от редовната работа на депутатите протестиращите майки на деца с увреждания излязоха да ги посрещнат и ще дежурят в палатковия лагер през целия ден. Вера Иванова припомни за какво протестират майките вече четвърти месец.


"Искаме да им покажем, че ние сме тук. Остават 27 дни до срока, който сме поставили за приемането на законите, за реформата. За момента ние не виждаме желание и голяма воля от тяхна страна, затова за пореден път им показваме, че ние няма да се отказваме и ще бъдем тук докато се случи промяната" коментира Иванова.


Майките очакват до 1-ви октомври да бъдат разгледани и одобрени законът за личната помощ и публикуваният преди няколко дни закон за хората с увреждания. Колкото до закона за социалните услуги, към момента за него има разработена концепция, а майките не участват в написването му, тъй като никой не ги е поканил за такова участие. Вера Иванова сподели своите очаквания за развитието на нещата в следващите седмици.


"Ние много надежди нямаме, защото през годините толкова пъти сме лъгани, толкова пъти ни е обещавано. В крайна сметка, налице няма нищо, нито реформа, хората с увреждания стават все по-зле. Ние няма да мръднем оттук. Непрекъснато сме тук. Това, което забелязвам е че при тях промяна няма. Отново ни подминават, гледат в другата посока и все едно ние не съществуваме", обясни още Вера.


От днес към инициативата "Системата ни убива" се включват майки от Видин, Радомир и Разград.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:07 · 05.09.2018
Докато премиер е наш Бочко майките ще
могат да получат обещаното им от птавителсъвото само със стачки! Трябва да стачкуват майките, мъжете, децата, бабите и дядовците! Тоя дървен
шоп само стачки го оправвт!
Потребител · 14:29 · 05.09.2018
Все още майките на деца с увреждания не зачитат, че същественият причинител за намаляващата способност на държавата да им помага е работата на Централната банка без защита срещу липсата на пълна икономическа стойност на лева.
Техните протести срещу правителството не могат да им донесат желан устойчив резултат, защото правителството е със същата съдба на жертва на допусканата държавна грешка.
Устойчивият обществен просперитет е възможен само при работа на Централната банка със защита срещу щетите от парите.
Иван Митев - икономист
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент