Две близначки се хвърлиха под влак

Две близначки се хвърлиха под влак | StandartNews.com

Едната загина на място, другата е тежко ранена

Благоевград. 64-годишни близначки, бивши медицински сестри, се метнаха под бързия влак София – Петрич хванати за ръце. Опитът за самоубийство е станал към 14,30 часа в четвъртък в местността Полигона, на 3 километра след Благоевград в посока Симитли.

Анета и Антоанета Пържови полетели под бързия трен заедно. Първата е загинала на място, тя поела жестокия удар и на практика се оказала като щит за сестра си. Оцелялата Антоанета веднага е транспортирана в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград в тежко състояние. Установено е, че е със счупен череп, има фрактура на ребро, но е без вътрешни увреждания. Към момента няма опасност за живота й, настанена е за лечение в хирургично отделение.

На мястото на инцидента пристигна следствено – оперативна група, която да извърши оглед. Машинистът не могъл да избегне фаталния удар, тъй като не очаквал двете жени да се хвърлят пред влака. Той тъкмо излизал от завоя, когато жените се озовали на релсите. Според пътници обаче едната от сестрите била легнала на релсите, а другата се опитвала да я издърпа и да я спаси.

„Това за нас е като гръм от ясно небе. Двете сестри за нас са пример на културни и добри хора. Никога не сме чули да имат проблеми, нито финансови, нито битови, нито лични. Грижат се отлично за майка си Лозена, която е над 85 години. Анета и Антоанета не са семейни, бивши медицински сестри са. Едната бе дълго време в Либия, дойде си преди 3-4 години, другата изкара трудовия си стаж в стоматологията", разказа потресена от самоубийствения акт на близначките тяхна съседка на улица „Цар Иван Шишман" в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай