Дъжд и градушка в Западна България

Дъжд и градушка в Западна България | StandartNews.com

Без облаци по морето, трупаме тен на плажа

Нова серия дъждове и градушка идват от днес. Буреносни облаци с ледени късове ще се стоварят върху Западна България. Синоптиците обявиха жълт код в 12 области за днес. Още преди обяд в половината страна ще вали. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят. Именно вечерта е възможно пороите да се стоварят с пълна сила. Освен дъждове гръмотевици ще цепят небето, има опасност и от градушка.

И докато западната част на страната се дави от нови порои, на изток ще е типично лято. По морето ще е слънчево и идеално за плаж, събиране на тен и купони. Максималните температури там ще са 30-34 градуса, а на водата - 24-26 градуса.

В сряда времето ще се запази. На запад отново ще е дъждовно и мрачно, а на изток - слънчево. В четвъртък облачността ще бъде значителна и на много места ще има краткотрайни валежи. В Източна България температурите ще се понижат.

Експерти: Не се къпете след валежи

Не влизайте в морето след валежи. Изчакайте 2-3 дни, преди да се къпете, предупредиха специалистите от Регионалната здравна инспекция - Бургас. В близост до деретата също не се препоръчва да се плажува поради възможността за оттичане на дъждовни води и отводняването на прилежащите територии.

Шефът на дирекция "Обществено здраве" в здравната инспекция Марияна Кофинова обясни, че морската вода най-вероятно е била замърсена вследствие на наводненията, което е почти сигурно за района на Приморско. Експертите чакат резултатите от микробиологичния анализ на взетите проби по плажовете на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай