Биха и заплашиха син ексдепутат

Биха и заплашиха син ексдепутат | StandartNews.com

Пловдив. Трима пребиха бившия депутат от Великото народно събрание Христо Марков в къщата му в пловдивското село Брестовица. Самият Марков съобщи за това на страницата си във Фейсбук, където публикува и писмо до вътрешния министър и прокуратурата с апел за помощ.

Около 23 часа на 20 август Христо Марков чул силни удари по външната врата. Той живее в Брестовица след тежък развод през 2013 г. и скандали с бившата си жена. В жилището в града останали много ценни негови вещи, сред които антични монети, картини и над 10 000 важни документа. На въпроса на Христо Марков кой чука му било отговорено: "Отваряй, полиция". На улицата бил паркиран голям черен джип. Пред вратата му стояли трима, единият от които му казал: "Ти на голям тарикат се правиш, бе", след което ударил болния от диабет мъж в корема. Христо Марков паднал по стълбите, вторият го ритнал, след което двамата го хванали и му извили ръцете зад гърба. Така го вкарали във вилата. През това време ексдепутатът успял да ги разгледа добре и казва, че може да ги разпознае.

"Един по-възрастен мъж, среден на ръст, слаб, около 50-60 годишен, с прошарена коса и двама млади, здрави мъже. Единият от тях бе с татуировки по двете ръце, с плитка, доста висок. Другият бе дебел с гола глава, черна фланелка с къси ръкави", ги описва Христо. Когато ги попитал какво искат, отговорът им бил да не се прави на много отворен, да спре да пише и да размахва документи. Единият дори вдигнал показалец, имитирайки стрелба. След като тримата си тръгнали, Христо Марков нямало на кого да се обади. Ден по-късно написал писмото до прокуратурата и МВР, което разпространи днес.

"Не знам какво да правя, но ако се случи нещо с мен, поне да се знае, че това е поръчка от бившата ми съпруга", споделя още Марков. Въпреки богатата си биография, след като излезе от парламента, Марков така и не успя да си намери постоянна работа в Пловдив. Негови познати твърдят, че е разпродал всички семейни реликви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай