Бензин пали кръвта на кмета в Бобошево

Жителите на бедното градче подозират, че някой край Крум Маринов е спечели 4,7 милиона лева

Бензин пали кръвта на кмета в Бобошево | StandartNews.com

Бобошево. В градчето Бобошево неизвестен засега късметлия уцели шестица от тотото. И спечели огромната сума от 4,7 милиона лева - половината от рекордния джакпот.

Кметът Крум Маринов никога не е пускал тото фиш. Но въпреки това все повече местни хора замесват името му в невижданата и нечувана до момента печалба. Според бобошевци братът или бащата на градоначалника е щастливецът с милионите. Самият управник не отрича приказките, че негов родственик е пуснал заветния фиш.

Може да е брат ми, може да е баща ми

Но може да е някой друг. Всичко е възможно. Не бива да казвам дори и да знам. Не бива да създаваме ядове на хората. Сигурно е, че не съм аз, защото не играя тото", казва кметът със загадъчна усмивка, на която би завидяла и Мона Лиза. И още повече подклажда слуховете с откровението, че излиза в отпуск за 15 дни. Ще ходи на почивка в чужбина с жена си, с брат си и снаха си. Пуснал си молбата във вторник, т.е. само два дни след тегленето на тиража на тотото, в който падна огромният джакпот. Разказва, че баща му Георги е пенсионер от МВР, дълги години работил в София като началник отдел "Регистрация и технически контрол". Не пропуска нито един тираж. Играе с два фиша - първият е с еднакви числа, а вторият не. По-малкият му брат Димитър пък живее в столицата. Притежава брокерска къща, труди се в застрахователния бизнес. През миналия уикенд дошъл в Бобошево и също играл тото 2. "На който птичето е кацнало на рамото, е спечелил. Важно е щастливецът да осъзнае, че нашето градче носи късмет и да инвестира част от голямата си печалба тук. Но пак казвам:

не съм аз милионерът

Но нека никой не се чуди, че ще ремонтирам къщата си и ще си купя нова кола. Да не си мислят хората, че харча парите от печалбата", застрахова се градоначалникът.
45-годишният мъж е категоричен, че в живота разчита единствено на акъла си и на двете си ръце. Не на тотото. Пресмята, че печалбата е 4,7 пъти по-голяма от годишния бюджет на общината, който е в размер на 1 милион лева. Ще му се късметлията да приеме, че Бобошево му е посочено от съдбата. А после да върне част от милионите в града. Да инвестира, да развие бизнес и да открие нови работни места.
"Да се трудят хората, да имат заплати. Друго не искам - защото тук безработицата е най-висока в цялата Кюстендилска област - цели 25%", твърди кметът. Той уверява, че за инфраструктура печели достатъчно европроекти. За четирите години начело на общината са привлечени 12 милиона лева - за водопроводи, за осветление, за асфалтиране на улици.
"Бях създател на ГЕРБ в района, но след 2 години напуснах. От БСП ме припознаха и на частичните избори през 2008 г. спечелих кметския вот. Карам втория си мандат. Със сегашното ръководство на управляващата партия се разбирам много добре, но не бе така с тези преди 4-5 години", разкрива Маринов. За него най-важно е да работи с качествени хора, без значение от партийната им принадлежност. Затова не е случайно, че заместникът му е от ГЕРБ, а председателят на общинския съвет е от партия "Атака". "Някога учих във Висшето военно строително училище. По-късно завърших Пловдивския висш институт по мениджмънт и управление на селското стопанство. От първата си съпруга имам син Георги, студент е и е състезател в рали шампионата на България.

Сега живея със Стойка Джукева

секретар на читалището. Тя има две дъщери, студентка и ученичка, грижа се за тях", не крие нищо от битието си кметът на Бобошево. В продължение на 7 години работил зад граница - в автосервиз в Испания и в заводите на "Пежо" във Франция. Носталгията по родината го накарала да се върне. Захванал се с частен бизнес, отворил автосервиз. Давал хляб на 7 работници.
"Избраха ме за кмет и се наложи да зарежа тази работа", споделя той. Моторите са в кръвта му. Притежава кросова "Хонда", с която бръмчи по пистата край града и из горските черни пътища. Преди 6 години с много усилия успял да възстанови ежегодното състезание по мотокрос в Бобошево. Обикалял спонсори, молил се на бизнесмени, но върнал старата слава на надпреварата. Сега се надява, че ще е по-лесно - дано помага за мотокроса новоизлюпеният милионер. Маринов е и

тартор на футболния отбор

на града. Недоумява защо нито парламентът, нито спортното министерство мислят за развитието на спорта в малките населени места. "Защо не правят отчисления от спортния тотализатор за тези дейности? Защо се налага да правя проект за рехабилитация на спортния комплекс и да го внасям в Държавен фонд "Земеделие"!?", чуди се той. Преди десетина години станал и ловец. Но откакто е кмет, излиза на ловен излет не повече от 3-4 пъти в годината. Не му остава време за преследване на дивеч. Признава, че е отстрелвал само лисици и зайци, както и доста пернат дивеч. Но няма нито едно гръмнато диво прасе в ловния си стаж. "Поне съм правил опити, но все нямам късмет. А в тотото дори не пробвам да уцеля някаква печалба. За разлика от баща ми и брат ми, които играят и може да са спечелили, както казваше преди време в една реклама футболната ни легенда Христо Стоичков", завършва с потайна усмивка кметът на Бобошево, което зевзеците вече прекръстиха на "БобоШестово".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай