19:45 ч.

16.05.16

1 мин.

2131

3

0

БДЖ се готви да качи тировете на влакове

от Стандарт |

БДЖ се готви да качи тировете на влакове

До две години "БДЖ-Товарни превози" ще може да предлага транзитен превоз на тирове през наша територия. Това каза транспортният министър Ивайло Московски в ефира на БНТ. За целта трябва да бъде изграден терминал в Свиленград, какъвто вече има в Драгоман, обясни Московски и допълни, че жп транспортът е най-голямото предизвикателство пред кабинета.


Качването на тировете на влакове е много добра услуга от всякаква гледна точка - и екологична, и за намаление на катастрофите и на щетите по пътищата, коментира министърът. "БДЖ-Товарни превози" не може да се приспособи към либерализарания пазар, където се конкурира с 8 частни превозвача, обясни Московски.


Компанията има 100 млн. лв. задължения, посочи той и допълни, че започва план за преструктурирането й, тъй като е пропаднал опитът за нейната продажба. Той изрази надежда, че ЕК ще нотифицира искането за държавна помощ за БДЖ, която ще дойде от концесията на летище София. Концесията на летище София може изцяло да реши проблемите на БДЖ, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Владимир Владимиров, изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ". Той заяви, че през 2015 г. са подобрени резултатите на всички дружества. Загубата на "БДЖ-Товарни превози" е намалена от 20 млн. на 8 млн. лв., на "БДЖ-Пътнически превози" от 12 млн. лв. на 10 млн. лв., а на холдинга - от 12 млн. на 5 млн. лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Песхо · 23:48 · 19.05.2016
Пълни глупости
от граница до граница има 5-6 часа каране - никой тираджия няма да чака 4 часа да го натоварят на влак и още 5 часа до закарат до границата след като може да 5 часа сам да стигне там
Потребител · 08:47 · 17.05.2016
Отдавна трябваше да сте го направили.
И това трябва да е задължително.
Печалби за БДЖ и освобождаване на българските пътища от турските убийци на колела.
Всеки български шофьор който кара по-често кола и се е оказвал поне веднъж в критична ситуация породена от тези нехора ще ви подкрепи.
1061 · 06:43 · 17.05.2016
Това отдавна трябваше да стане . 8 - 10 терминала на границите и ВСИЧКИ ТРАНЗИТНИ ТИРОВЕ НА ВЛАКА.
ПОЛЗИ МНОГО ЗА ДЪРЖАВАТА
1Приходи и работа за БДЖ
2 Намален трафик по СКАПАНАТА НА пэтна мрежа
3 Намаляване на рисковете за ПТП
4 Запазване на пътните настилки
5 Борба с контрабандата - нерегламентирано претоварване на стоки и вътрешни превози

МИНУСИ
1 Намаляване приходите на Пътната агенция
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент