България ще има зоополиция

България ще има зоополиция  | StandartNews.com

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви в парламента, че се създава специализирано звено за борбата срещу тормоза на животните - зоополиция.

"Министърът на вътрешните работи създава организация за определяне на работата между служители от МВР-София и областните дирекция за работа по досъдебните производства свързани с престъпленията за жестокост спрямо животни, както и престъпленията, когато гражданин е упражнявал контрол над животното си и то е нанесло вреда", каза Радев, цитиран от Фокус.

По думите му, с това се поставя началото на зоополиция, която да подпомогне разследванията свързани с престъпления свързани с животни. Радев цитира статистиката, която е: за 2012 година –регистрираните престъпления спрямо животни са 103, а разкритите са 21. За 2013 година са регистрирани 180 такива, престъпления, а 30 са разкрити, за 2014 година 181 престъпления и 31 разкрити.

"Виждаме, че трябва да има специализирано звено, което да действа много организирано. Това става много често пред детски площадки и деца. Хиляди са сигналите, които получаваме и изказвам благодарност на премиера и на МВР. Този, който е посегнал на животно много често посяга и на хора", заяви Емил Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай