Андреева за пребитото бебе: Лудостта не идва за един миг

Андреева за пребитото бебе: Лудостта не идва за един миг | StandartNews.com

За да се стигне до там... за мен, лудостта не идва за един миг – човек с нормално психично състояние не може да извърши това. По този начин бившият здравен министър и дългогодишен акушер-гинеколог д-р Таня Андреева коментира пред бТВ случая с пребитото в „Софиямед" бебе.

Тя обясни, че в 15-годишната си практика не е виждала такъв случай: „Това деяние не е просто агресия, не е просто чудовищно, никой човешки мозък не може да си позволи да мисли това".

Специалистът поясни, че черепната кутия на новородените е много слаба структура и може много лесно да се стигне до нараняване на мозъка, където има много нервни центрове. „Никой не би могъл да каже какви биха били и дали ще има усложнения", подчерта тя.

„Лекарската професия е много отговорна, с много стрес, изисква се устойчива нервна система и бързо приключване, особено при спешни случаи", допълни Андреева. По думите й практиката акушерки да работят на по две смени е масова в страната, защото медицинските специалисти имат ниски заплати.

Бившият министър прогнозира 3 резултата от финансовата стагнация без промени в системата – фалити на лечебни заведения, затрудняване на достъпа до оцелелите от тях и, в крайна сметка, влошаване на здравословното състояние на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай