Силен ден за българите на олимпийския фест

Силен ден за българите на олимпийския фест | StandartNews.com

Силно се представиха българските спорситни в поредния ден от Европейския олимпийски фестивал в Дьор (Унг). Атлетът Веселин Живков с личен треньор Христо Стоянов-Професора се нареди на седмо място във финала на момчетата в 100-метровия спринт с 10,82 сек. Домакините обаче се постараха Живков да не се бори за медал, като го сложиха в неудобния осми коридор за сметка на техния състезател, който в полуфинала бе с по-слабо време от Веско. След силното си бягане Живков бе поздравен лично от генералния секретар на БОК Белчо Горанов (на снимката). Сега на Веселин му предстои участие на 200 м, където шансовете му за медал са много по-големи от колкото в късия спринт.

В спортната гимнастика България е на 18-о място отборно от 28 участващи държави. След състезанието на земя Дейвид Хъдълстон прекъсна своето участие поради травма , получена по време на тренировките. За останалите уреди, нашият отбор се представляваше от Мартин Мишев (50) и Георги Иванов (42). Момчетата играха много съсредоточено, като преминаха през различните уреди равномерно и без груби грешки. Въпреки контузията, силното изпълнение на Дейвид беше оценено от съдиите и с пета оценка той ще участва на финала на земя. Днес в отборната надпревара ще се включат и момичетата – Рая Ранчова, Рая Апостолова и Десислава Маслева.

При джудистите в кат. до 50 кг Любослав Григоров завърши на 5-о място като загуби от турския представител в битка за бронза. Горан Козарев кат. до 55 кг се нареди седми след две чисти победи над представителите на Андора и Латвия, но загуби от европейския шампион за 2017 от Турция. Днес ще участват Марк Христов в кат. 66 кг, Григор Григоров кат. 60 кг и Габриела Димитрова – 48 кг.

В индивидуалната надпревара на колоезденето по часовник българите заеха следните места Преслав Балабанов е 67-и, Йордан Петров 70-и и Гавраил Стефанов 76-и.

В плуването на 50 м свободен стил Иван Алмаджиев завърши 28-и, а Павел Банчев 30-и.

В тениса единствено Даниела Димитрова TK "Виа Тенис Стар" продължава във втория кръг, след като победи полякинята Александра Виержабовска с 6:2, 6:7, 6:1. Останалите ни представители загубиха своите срещи. При юношите поставеният под №1 Антъни Генов TK "Авеню", Бургас загуби с 6:7, 2:6 от Йонел (Румъния). Генов пропусна сетбол в първата част и я загуби с тайбрек. Васил Димитров TK "15:40", София отстъпи с 4:6, 3:6 пред поставеният под №8 Крумич от (Чехия). При девойките Беатрис Спасова TK "Черно море Елит ", Варна отстъпи с 2:6, 1:6 на Аванесян от (Русия). Двойката ни Даниела Димитрова и Беатрис Спасова също загуби от турския тандем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай