Турци и поляци жертват хляба за футбол

Турци и поляци жертват хляба за футбол | StandartNews.com

Победата не е на всяка цена, гласи общата статистика в Европа. По-голяма част от хората на континента не биха жертвали джоба си, за да подкрепят националите си. Те така обаче стоят нещата в три държави. 54% от турците са готови да жертват хляба си, за да дават сили на Фатих Терим и момчетата му. След тях са поляците - 42%, а трети румънците - 33%.

В Европа има и облагодетелствани нации, които се радват на доста добри месечни възнаграждения, но не обичат действието - изваждане: Англия - 18%, Австрия - 17%, Италия - 16%, Франция - 15%, а чехите и немците са равни - по 14%.
Турци, поляци и румънци са и единствените, които биха дали всичко, за да бъдат във Франция, ако любимците им стигнат финал. 28% от жителите край Босфора са готови да броят над 200 евро за билет за мача за титлата.

След тях следват румънци и англичани - 10%. 8 на 100 от австрийците и испанците, както и 7% от поляците.
Най-големите циции се оказаха белгийци, чехи и италианци. Те не биха извадили и цент над 200 евро за билет.

Край Босфора въртят най-много басове

24% от европейците вече са вързали басове за мачовете във Франция или им престои да сторят това с колеги и приятели. Проучването е направено в 13 страни, където по принцип букмейкърите отчитат добри печалби. Една от тях е Холандия, чийто национален отбор не се класира, но въпреки това 19% от жителите й ще слагат суми на двубоите от Евро 2016. Номер едно по този показател за Турция - 36%. Второ място е запазено на испанците с 31 на 100. Следват Румъния (28%), Полша и Италия (25%). Най-често хората направят тото в работата си, където се играе с малки суми и така загубите се приемат по-леко.
Иначе до края на април фаворитите на континента при букмейкърите бяха два - Франция и Германия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай