Ден 10: Поправителен за Германия

Ден 10: Поправителен за Германия | StandartNews.com

Цели 10 дена светът клиширано е футбол. Стадионите в Русия са се превърнали в центъра на вселената, а върху терените се разиграват драматични действия, които носят радост, сълзи, разочарование и емоции.

В днешния ден актуалният властелин на световната купа - Германия, ще трябва много да внимава, за да не направи нова изненадваща грешна стъпка. Скритият фаворит Белгия ще има малко по-трудно предизвикателство, а Мексико ще се опита да продължи победната си серия.

Всички най-интересни анализи и отзиви след мачовете, както и прогнози за днешните срещи, гледайте в "На къс пас"

Като скрит фаворит за трофея, Белгия започна с класическо 3:0 срещу дебютанта Панама. Този мач обаче не може да ни каже нищо за амбициите на "дяволития" скандинавски тим.

Новото предизвикателство за Азар и Лукаку се нарича Тунис. Картагенците имат горчив вкус от мача срещу Англия. Те изпуснаха точката след гол на Хари Кейн в продължението, въпреки че показаха стабилна игра през целия мач. Днес ще се опитат да разстроят един от фаворитите.

След като си победил актуалният световен шампион, Южна Корея трябва да ти се струва детска игра. Отборът на Мексико обаче е здраво стъпил на земята, тъй като залогът в срещата е продължаване на осминафиналите. При победа възпитаниците на Хуан Карлос Осорио ще могат да дишат по-спокойно.

Не така се чувстват азиатските представители, които имат да наваксват след загубата от Швеция с 0:1 в първия мач. Звездата на "Тотнъм" Хюн Мин Сон ще трябва да впрегне цялата си енергия, за да мобилизира своите съотборници.

Бундестимът се опитва да не прави драми от загубата от Мексико в първия си мач, но светът е шокиран, а феновете - разочаровани. За това възпитаниците на Йоаким Льов ще търсят задължително трите точки срещу скандинавския тим. Само така те ще могат да си осигурят място в елиминациите и защита на така ценния трофей.

Шведите хванаха последния влак за Русия след победата над Италия в плейофите, играят за първи път без звездата Златан Ибрахимович и общо взето не са натоварени от големи очаквания. Една победа срещу Германия обаче би им донесла нужното самочувствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай