Мачът Кличко-Пулев ще е на 15 ноември

Мачът Кличко-Пулев ще е на 15 ноември | StandartNews.com

Берлин. Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко ще се бие с Кубрат Пулев за титлата на 15 ноември в Хамбург, след като украинецът отложи срещата за следващия месец мач поради контузия, предаде Ройтерс.

Кличко разкъса мускул по време на тренировки по-рано тази седмица.

Той е носител на титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO).

"Много съм разочарован, че мачът не може да се състои, както е планирано. Намирам се в абсолютна топформа и направих страхотен тренировъчен лагер. Разбира се, съжалявам за феновете, но и за моя съперник Кубрат Пулев, който със сигурност се е готвел също толкова интензивно, както и аз", заяви 38-годишният Кличко на страницата си.

Заради контузията украинецът отмени и сватбата си с актрисата Хейдън Панетиер, която трябваше да се състои в неделя.

Междувременно, отборът на Кубрат Пулев, който трябваше да се боксира на 6 септември със световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, се съмнява в истинността на травмата, която наложи отлагането на двубоя, предаде сайтът World Boxing News (WBN).

От медията пуснаха специално подготвено от пресаташето на българина изявление, с което „Зауерланд" разкриват подозренията си за конспирация, целяща да наруши подготовката на Кобрата.

"Боят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде отложен заради травма на украинеца. Това бе обявено във вторник и веднага след това започнаха слухове дали Кличко наистина е пострадал или просто се преструва и играе сценка, с която да запази титлите си", се казва в документа, който WBN твърди, че е получил.

"След странните атаки с участието на Шанън Бригс (където винаги имаше някой, който да ги запише), отказът на Кличко да даде акредитации на българските медии и дори членовете на семейството на Пулев, сега Кличко иска отлагане заради контузия 10 дни преди двубоя."

"Все по-сериозни стават и опасенията, че Кличко отлага датата заради проблеми с допинг контрола."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай