Пета поредна победа за ЦСКА над "Левски"

Пета поредна победа за ЦСКА над "Левски" | StandartNews.com

София. ЦСКА победи "Левски" с 2:0 на стадион "Васил Левски" в двубоя от 2-ия кръг на новия сезон в А група. Попаденията в 136-ото Вечно дерби паднаха след почивката, дело на Антон Карачанаков и Серджио Буш. Двата отбора трябваше да доиграят мача с по 10 души на терена, след като играта преждевременно напуснаха Маркиньос и Луис Педро.

Това бе пета поредна победа за ЦСКА над "Левски" за първенство.

Малко преди началото на дербито имаше напрежение между двете агитки, които сътвориха истинска престрелка с ракети между сектор А и сектор Б. "Червената" агитка изпълни заканата си и остави емблематичния сектор Г празен.

Сърбинът Неманя Милисавлевич се върна в състава на ЦСКА, след като пропусна първите три мача на отбора. Титуляри за първи път са още Серджиу Буш и Антон Карачанаков.

Последното попълнение на "Левски" Антонио Аниете бе титуляр, като Стефано Кунчев също за първи път попадна в титулярната единайсеторка при това в дербито срещу ЦСКА. Двамата нямат официални срещи с екипа на "сините", а испанецът няма записани минути и в контроли.

Двубоят започна с лек натиск за "сините", след което играта се изравни. През първата част липсваха опасните ситуации пред двете врати като преобладаваха единоборствата.

Може би най-чистото положение за "сините" дойде в 36-ата минута, когато Луис Педро се освободи от опеката си и от границата на наказателното поле стреля силно, но Якуб Дивиш изби с една ръка.

Резултатът бе открит след страхотно изпълнение от пряк свободен удар на Карачанаков в 47-минута. След попадението пък феновете на ЦСКА изригнаха и хвърлиха факли, бомбички и ракети, което наложи пожарната кола да се намеси. Георги Йорданов трябваше да забави и подновяването на играта.

Още в следващата атака Серджио Буш пропусна отлична възможност да удвои за "червените" след страхотен пробив и центриране на Карачанаков.

Буш все пак успя да вкара своя първи гол с екипа на ЦСКА. В 55-ата минута Карачанаков центрира много прецизно в наказателното поле на "Левски', където Буш с глава засече за 2:0.

ЦСКА остана с човек по-малко в 64-ата минута, когато Маркиньос си изкара втори жълт и съответно червен картон. Наставникът на "армейците" Стойчо Младенов реагира остро след това решение на главния арбитър и бе изгонен от скамейката. Последва бърза смяна и Борис Галчев зае мястото на Карачанаков.

И Левски трябваше да доиграе срещата с 10 души на терена. Луис Педро си изкара втори жълт картон в 84-ата минута.

До края на мача не паднаха повече попадения, за да може ЦСКА да победи вечния съперник за пети път поред. Червените са едноличен лидер в класирането с 6 точки от първите два кръга. "Сините" пък останаха с една точка след равенството с Локомотив Пловдив в предишния кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай