Камата: Първите 50 - отлично! Сега - плаж и лов!

Камата: Първите 50 - отлично! Сега - плаж и лов! | StandartNews.com

"Първите 50 ги минах отлично! Оттук нататък ще бъде екселентно! Почваме лов и риболов, по-спокоен живот, къде на плаж, къде някъде другаде, по-спокоен живот, по-умерен, ама няма да се предам лесно!".

Дни след юбилейното шоу "50 години номер 8", Христо Стоичков застана пред камерата на bTV и Николета Маданска, за да разкаже за живота си извън футболния терен.

"Да ти кажа, много по-добре ще е както се получи вчера, ако бяха дошли някои от тези големите звезди, които са. Защото са много такива... С претенции. „Искат това", „Искам второ", „Искам трето" и най-накрая можеше да не дойдат и на мача", каза Стоичков.

Легендата на българския футбол разкри и какви са отношенията му с хората, отказали да го уважат по повод 50-годищния му юбилей.

"Няма да споменавам никой повече от тези имена, които вчера казаха, че ще дойдат и не дойдоха. За мен те вече не съществуват, за мен те вече са изтрити от моя телефон, те повече никога няма да бъдат до мене, те никога повече няма да се свържат с мен", бе категоричен той.

"Нашият спорт обединява. Нашият спор е, поне за мен, когато аз играех, беше чист. Но когато се намешат външни фактори, тогава вече се очерня. За това аз не съм чакал нищо от никъде. Вчера този празник е за самите хора. Аз им го казах и много пъти съм казвал. Не е празник за Христо Стоичков. Христо Стоичков е бил на много празници, на много високи нива. Този празник е за самите хора. Но, това което вчера казах, си спомних мача с Германия, когато ги бихме 3:2. Показаха същия дух, същия характер, същото уважение към нас. Вчера още един път показаха на моите колеги. И когато свърши мача, когато останах под дъжда, защото те изкараха цялото време по време на дъжда. На мен ми беше най-лесно вчера да свърши мача и да се прибера в съблекалнята, и да видим фойерверки, но аз останах с тях, защото те ми показаха, че могат да стоят под дъжда и аз бях длъжен да го направя това", разказа Камата.

През сълзи Христо Стоичков си спомни за Трифон Иванов и Йохан Кройф, чиято памет почете по време на шоуто. Камата разкри, че вярва, че дъждът, който заваля по време на мача е символизирал сълзите на приятеля му от националния отбор.

Камата говори и по една от темите, която по принцип не обича да обсъжда - отношенията със съпругата му Марияна и двете му дъщери - Христина и Михаела.

"В годините съм преживял много хубави неща като спортист, в живот... също и много проблеми, но първият човек, който е бил, е бил Марияна. Когато се оженихме бяхме много малки – Аз бях на 21 години, а тя беше на 18. Избрах я с пръв поглед, нали съм нападател, викам: "Тя ще да е!". Но в продължение на тези години аз само мога да бъда щастлив, горд, че съм имал, имах, имам жена, която не се поддаде на емоциите, не слезе на нивото на комуникацията, не се поддаде на това какво се пише. А напротив, когато се пишеше за мене, тя вика: "Евала и там можеш да играеш!". 

Той разкри, че в отношенията си със семейството е длъжник заради постоянните си отсъствия, а именно съпругата му е изградила стабилен дом за двете му деца.

Въпреки това, именно Стоичков е дал най-ценния урок в живота на Мика и Христина.

"Най-важният урок е да знаят да ценят парите, да знаят да ценят какво има на масата, защото има много гладни деца и аз не обичам да се хвърля. Аз не обичам да отива на боклука. Колкото има това ще ядем. Колкото може да се харчи, толкова ще се харчи"

Камата разкри, че е взискателен към приятелите на дъщерите си и ги подлага на сериозни изпитания.

"Естествено, че ги проучвам. Първо ги тествам дали могат да държат без да спят, после ги тествам колко ще издържат. Първо тествам ги колко време могат да не спят, после ги тествам колко могат да жулят, защото ги обичат. После ги тествам по разговорите, които водя с тях, по какъв начин разговарят. Ако те не те гледат в очите, значи има нещо, което а-ха рано или късно ще стане.

Затова моите са най-важни, защото аз като говоря с някой го гледам в очите, аз не съм като някои други... гледа дали има мухи наляво и надясно. Аз гледам хората в очите и ти казвам: "Николета, това ми харесва, това не ми харесва, да го имаш предвид". Едно мнение повече или по-малко също е в полза. Затова ги тествам по най-различни начини, но засега съм доволен."

Той разкри и от къде идва противоречието между медийния му образ и онзи, който описват приятелите му.

"Как може някой да ти дава мнение, ти коя си или аз кой съм, ако не е седнал с нас двамата да изпие една чаша вода. Аз мога да дам мнение, защото те познавам от когато беше ей толчава мъничко. Мога да ти кажа нали нещо, защото се познаваме и с майка ти и с баща ти. Познавам хора около теб, които са ми казали много неща за теб. Ти знаеш много неща за мен. Ама някой да ти дойде такъв, дето слиза от една каруца и той ми дава мнение... Абе, как да те допусна, бе човек?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай