Фенове нападнаха "Левски"

Фенове нападнаха "Левски" | StandartNews.com

"Сините" наказани без почивка, Божинов попадна на мушката

90-минутната подкрепа на агитката за "Левски" във вечното дерби беше заменена с гняв вчера, часове след загубата 0:2 от ЦСКА. 15 недоволни запалянковци посрещнаха сутринта "сините" на "Герена" преди тренировката. Към играчите полетяха обидни възгласи. "Кога ще започнете да играете?", "Не ви ли e срам?", "Докога ще ни правите за смях?", гласяха част от тях. После част от ултрасите демонстративно се отправиха към помощния терен, където тренираха юноши, и започнаха да ги окуражават бурно.

Нормално, заниманието на "Левски" мина в минорно настроение точно 12 часа след края на вечното дерби. "Сините" не получиха и традиционната почивка след мач, явно наказани за слабата си игра в неделя вечер. Отборът ще тренира всеки ден до битката с друг столичен тим - "Локомотив" (Сф), която е в събота на стадион "Георги Аспарухов".

Обмислят се и други мерки, като нищо чудно няколко от разочаровалите титуляри да бъдат извадени от първия състав. На мушката е най-вече Валери Божинов, който е извън всякаква форма. Критики срещу голаджията се чуха още по време на лятната подготовка. Списъкът обаче не свършва с миналия през "Ювентус" и "Манчестър Сити" нападател.

"В момента на всички ни е тежко. Всяка загуба от ЦСКА е тежка", сподели спортният шеф Георги Иванов - Гонзо. "Още е началото, но се надявам да завършим сезона по подобаващ начин. Няма смисъл да се отчайваме във втория кръг, винаги боли, като паднеш от ЦСКА", призова той, "Не мога да кажа, че някой от футболистите не е искал да победи, но не играхме по начина, по който трябваше. Не успяхме да намерим точния ритъм, за да изнасяме топката. Много малко футболисти има от миналата година, няма как серията загуби в дербито да влияе", допълни спортният директор.

"Както ние, така и ЦСКА гради нов отбор. При нас дори имаше играч, който не е правил подготовка. С резултатите се надяваме да излезем от тази дупка, в която сме. Убеден съм, че всеки един от играчите искаше да спечели, анализите ще ги правим, след като преспим. Но да се правят генерални изводи за отбора след два кръга е погрешно. Смятам, че в момента не е уместно да взимаме нови играчи, защото първенството започна. Трябва отборът да се сработи и им трябва повече време."

Той даде да се разбере, че треньорът запазва поста си поне до зимата. "След втория мач ме питате дали Пепе Мурсия ще остане. Аз не смятам да отговарям на този етап на този въпрос. Много е рано за изводи. ЦСКА спечелиха единоборствата, може би затова спечелиха мача. Така, както приемат аплодисменти футболистите на "Левски", така трябва да приемат и критиките. Сега ще проличи дали сме мъже, въпросът е като паднеш - да станеш", завърши Гонзо.

Пепе Мурсия: И Буфон не може да спаси първия гол

Изненадващо треньорът на "Левски" Пепе Мурсия похвали своите за желанието в дербито. "Равностоен мач, който се реши в 5 минути. Всичко дойде след фаула, който ни вкараха. Първия гол и Касияс не може да го извади, и Буфон. По-скоро се дължи на прецизното изпълнение на Карачанаков. Сега трябва да подкрепим играчите. Това бе оптималният състав. Това бе отборът, който се раздаде докрай и търсеше начин да вкара гол", продължи испанецът, "Не мисля, че миналото трябва да ни тежи. Статистика трябва да се разчупва, но явно днес не се получи. Не мога да упреквам играчите, че не са се раздали. Всеки, който стигне до ситуация за гол, трябва да може да вкара. Все още не мога да кажа откъде ще замирише на гол".

Две жестоки глоби за ЦСКА

Две жестоки глоби очакват ЦСКА за изтрезняване след победата над "Левски" с 2:0. Успехът е пети пореден във вечните дербита за първенство и шести пореден за треньора Стойчо Младенов. По-голямата секира ще дойде от фирмата, която държи телевизионните права. От "Футбол про медиа" се оплакаха, че са нарушени драстично правилата при разпределението на рекламните пана по време на вечното дерби. Според тях от търговския отдел на ЦСКА са пуснали свои клиенти за сметка на полагащите се на "Футбол про медиа". Глобата в такива случаи може да достигне 100 000 лева, научи "Стандарт".

Няма да се размине и без санкция от БФС за канонадата от "червения" сектор. Не е изключен вариант наказание от един мач при закрити врата, ако в докладите има данни за ударени служебни лица.

От ЦСКА признаха, че и без това търпят сериозни финансови загуби покрай отпадането от "Зимбру". 130 000 евро се полагаха от фонда на УЕФА. Освен това "червените" бяха договорили тв правата за домакинския мач с австрийския "Грьодиг" за 40 000 евро. Очакваха се и поне 10 000 зрители, които да генерират 100 000 лева приход от билети.
Въпреки финансовите удари липса на спонсор в момента всички заплати са изчистени. Нещо повече, вече са оправени задълженията към играчите от настоящия тим, натрупани по времето на "Титан". Пари чакаха Апостол Попов, Крачунов, Карачанаков. Допълнителни премии за поредната победа над "Левски" не са обещавани. Александър Томов вече се опари, след като на своя глава обяви общо 14 000 лева на калпак за серията от миналия сезон, но няма откъде да намери парите.

Бомба разцепи полицейски шлем

21 души са арестувани около вечното дерби, съобщи МВР. Самоделна бомбичка, хвърлена по полицай, буквално разцепи каската му. Предстои разпит на свидетели и преглеждане на видеозаписи за разкриване на хулигана. Войната с ракетите преди срещата запали седалки, но по чудо не прати някой в болница. Унищожен е предпазен шлем на униформен служител. Незабавната намеса на полицаите е предотвратила разрастването на сблъсък, възникнал между привърженици на "Левски" и проверяващи билети.

27 души не са допуснати заради употребата на алкохол. Един от задържаните е нанесъл побой над таксиметров шофьор, друг носел в себе си наркотични вещества, в 15 са намерени забранени предмети, 1 от феновете бил без документи за самоличност. Задържан е мъж, нахлул на терена, а друг, във видимо нетрезво състояние, влязъл в пререкания с униформен. След края на мача е заловен фен, който умишлено е повредил паркиран автомобил.

Сръбският премиер котка Стивън Ло

Сърбите отново ни изнесоха показно, ядосваха се вчера в управата на ЦСКА. Очакваният нов благодетел Стивън Ло трябва да отстрани последни две забележки, за да вземе нужния му сертификат за инвеститор от най-висок клас. Макар и да изглежда формалност, ходенето девети месец от кабинет на кабинет изнервя всички. Ло дойде за два дни в София от Белград, където ще купува един от емблематичните хотели край река Сава. Милиардерът от Хонконг бил посрещнат лично от сръбския премиер Александър Вучич, като политикът обещал пълно съдействие.

Както е известно, Стивън Ло възнамерява да гради български Лас Вегас край Елин Пелин. Освен това той има интерес към закупването на хотел "Родина". Ако проектът стане факт, Ло ще излива близо 2 милиона евро годишно като генерален спонсор на ЦСКА.

"Лудогорец" взе талант от "Герена"

Нападателят от набор 99 Ангел Ангелов напусна школата на "Левски" и отиде в "Лудогорец". Това е втори случай за преминаване от "Герена" към Разград след юношеския национал Стивън Петков.

"За да не се търсят евтини сензации, ще ви кажа, че това момче наистина отива в "Лудогорец", обяви пред "Блиц" директорът на школата Даниел Боримиров, "Но не е откраднат. Той беше дълго време контузен, освен това рядко получава шансове за игра и е предимно резерва. Ангел е от Варна, има семейни проблеми и след като треньорите са обсъдили положението с родителите му, е взето решение да Ангелов да се прибере. Може би затова е избрал "Лудогорец", понеже ще е близо до Варна".

Ние ли сме боклуците

Стойчо Младенов

Ние сме боклуците, а ония бяха честните, дето прецакаха клуба с 40-50 милиона. Ние сме виновните. Доживях да прочета такъв плакат (б.р. срещу него и Томов в празния сектор "Г"). Заболя ме много. Онези, дето заробиха клуба с 40-50 милиона лева, ги няма. Ние сега дърпаме каруцата и няма да я оставим в калта. Но искам червената общност да е единна, а не да пуска такива плакати. Защо другите не дойдоха да спасят клуба? Обиколих ги всичките, единствени тези две Сашета се съгласиха да поемат тази отговорност. Какво са виновни, че футболистите, като пропуснат една заплата, и бягат. Имаме финансови трудности! Но бъдете убедени, че отново ще направим силен отбор. Тая победа не ме заблуждава. Отборът е още на 30%, ще го видите втория сезон. Казах на феновете - търпение между 3 и 5 години. Обединени сме повече от всякога и искаме това обединение да стане и между феновете. Не трябва 20-30 човека да променят отношението на много други. Аз можех 10 пъти да изляза зад граница. Стоя тук заради моя клуб и ще го защитавам до края на живота си. Ако 10, 12 или 15 хиляди лева на 5 човека са големи заплати, какво да кажем за "Лудогорец", "Ботев", "Левски", "Литекс" които харчат милиони. Огледали се в нашите 10-12 хиляди лева. 50 футболисти ми отказаха да дойдат в ЦСКА, защото ЦСКА няма имидж. Загуби своя авторитет. Тези играчи дойдоха, защото мои приятели ми се довериха. Но имаме много по-голям потенциал от миналата година, трябва ни време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай