Дузпа и картони провалиха "Левски" срещу "Лудогорец"

Дузпа и картони провалиха "Левски" срещу "Лудогорец" | StandartNews.com

Разград. Лудогорец заслужено победи Левски с 2:0 на Лудогорец Арена в дербито на 26-ия кръг на "А" група.

Точен бе Христо Златински в 73-ата минута от дузпа. В 84-ата минута Аймен Белаид бе изгонен за втори жълт картон, който получи в рамките на няколко минути. Резервата Роман Безяк удвои в 90-ата минута.

"Орлите" започнаха мача с продължителни атаки, докато гостите трудно организираха такива и предимно играеха в своята половина.

В 40-ата минута хубаво двойно подаване между Божинов и Гаджев завърши със силен удар, който Владислав Стоянов изби. Топката попадна в Рамос, който преодоля бранител и стреля, но Стоянов с нова отлична реакция изби в корнер.

Две минути по-късно Марселиньо стреля с глава при центриране отляво на Абало, но Блажевич отново спаси и полувремето завърши без гол.

Абало в 56-ата минута сбърка с поемането на топката сам срещу Блажевич и пропусна отлична възможност. По-малко от две минути след това Абало излезе отново очи в очи с Блажевич, като този път пое добре топката и имаше време да избере в кой ъгъл да стреля, но Блажевич показа класа и спаси.

Нколко минути след това Лудогорец получи дузпа. Тя бе свирена за игра с ръка на Рикардо Нунеш, който игра с ръка след удар на Михаил Александров с глава. Зад топката застана Златински и с точен удар даде преднина на "орлите". Това бе първо попадение във вратата на "сините" под ръководството на Топузаков.

Димитър Макриев смени Божинов, но последваха две опасности пред Блажевич. В 82-ата минута Стоянов изби нов опасен удар на Рамос от границата на наказателното поле. Белаид бе изгонен за втори жълт картон в 84-ата минута за нарушение срещу Безяк, гостите искаха симулация на словенеца. Мисиджан стреля силно от фаул и Блажевич отново изби.

Вторият гол беше дело на Роман Безяк, който получи добър пас от Върджил Мисиджан на границите на наказателното поле и с плътен шут не остави шанс на Блажевич.Т

Така Лудогорец е на върха с 69 точки, с осем повече пред втория Литекс. Левски пък остава пети с 53 точки и се отдалечава от Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай