Болярите приключиха с ВиК проекта - Регионални - Стандарт Нюз


16:55 ч.

12.12.13

2 мин.

1492

1

0

Болярите приключиха с ВиК проекта

от Иван Иванов |

Болярите приключиха с ВиК проекта

Велико Търново. Средствата на Община Велико Търново и всички останали общини, реализирали проекти по Оперативна програма „Околна среда", ще бъдат възстановени изцяло. Дори и да има временно затруднение по паричните потоци от Европейската комисия, те ще бъдат поети от бюджета. Това каза във В. Търново заместник- министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев. Кметът на Велико Търново Даниел Панов и зам.-министърът прерязаха лентата на успешно финализирания проект за Воден цикъл на Велико Търново. Началник на кабинета на Министъра на Околната среда и водите Искра Михайлова Цветан Енчев връчи на Даниел Панов чек за успешното финализиране на проекта.


Проектът е реализиран по ОП „Околна среда 2007 – 2013". На 15 декември 2008 година е сключен договор за безвъзмездна финансова помощ между община Велико Търново и МОСВ, в качеството му на договарящ орган, на стойност 43 560 616 лева. Общата стойност на проекта след проведените тръжни процедури и извършването на 100% дейности възлиза на 33 919 453 милиона, съфинансирани от Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет на Р България. Собственият принос на Община Велико Търново е 338 019,50 лева. Канализационната мрежа Велико Търново обслужва около 70 000 жители и над 550 000 души туристически поток годишно.


„Реконструкцията на ВиК мрежата ще гарантира добрата и качествена работа на новата инфраструктура през следващите 40 години. За жителите на Община Велико Търново това означава и намаляване на разходите, тъй като се редуцират загубите по водопреносната мрежа", каза градоначалникът. В рамките на проекта е изградена 3,6 км. нова канализационна мрежа и също толкова е реконструирана. Новоизградената водоснабдителна мрежа възлиза на 4,5 км, а реконструираната на 5,4 км.Общината е спечелила втори проект по ОП „Околна среда" за над 40 млн. лв., с който ще бъдат подменени водопроводите в индустриалната зона и ще бъде изградена нова пречиствателна станция за отпадни води. Неговата реализация ще започне през 2014 година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:03 · 12.12.2013
"Болярите" ? това ли e наи-модeрния стил на писанe бe Иванe? Да сe правитe на модeрни със старомодни думи? Нeвeроятeн олигофрeн си, смeни си профeсията, започни да пишeш стари грасдски пeсни
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент