Големите кръшкачки

Големите кръшкачки  | StandartNews.com

Прелюбодеянието не е чуждо дори на президентски съпруги

Защо съпругите изневеряват? Когато говорим за семейни измени, обикновено става дума за мъжки забежки. За немалко скандали обаче сега и в миналото са причина дамите, които от памтивека се смятат за пазителки на семейното огнище. Причините за тяхното кръшкане не са една и две, обясняват психолозите. Списъкът им е дълъг, но най-често се споменават разочарованието от мъжа, изчерпване на започнал рано брак, желание да се хапне от "забранения плод", сексуална неудовлетвореност, криза на възрастта след отишлата си младост, отмъщение за "предателство" на съпруга, разработване на резервен вариант, бурно влюбване в друг мъж и така до безкрайност. Коя от тези причини са хвърлили първата дама на Естония Евелин в обятията на любовник? Защо е изневерила на съпруга си предишната жена на бившия френски президент Никола Саркози? Защо в средата на XVI век британският крал Хенрих 8 е наредил да екзекутират неверната му жена Ан Болейн? Скандалните истории за сексаферите на тези и други семейни дами са любопитни и интересни - най-вече защото не дават точен отговор на въпроса "Защо?"

Евелин изневери с 16 години по-млад мъж

Семейният живот на президента на Естония Тоомас Хенрик Илвес понесе сериозен удар. Местни папараци изловиха съпругата му Евелин Илвес в изневяра - въпреки че държавният глава не е бил в командировка в чужбина. Но в августовската нощ Първата дама на Естония забравила за своя статут и страстно се целувала и прегръщала с тайнствен непознат на терасата на столичното кафене Komeet, гръмна местният жълт вестник "Кроника". Мнозина видели Евелин в заведението вечерта на 6 август на провеждащо се там парти. Съпругата на президента като ВИП персона получила най-доброто място на терасата. В ранните часове на 7 август купонджиите започнали да си тръгват един под един. Тези, които останали по-дълго, видели как Първата дама се вихри в танц на терасата с непознат млад мъж, с който се целували като тийнейджъри. Очевидци разказват, че двамата се държали като влюбени. Евелин не откъсвала очи от младежа. Към 4,30 часа съпругата на президента си тръгнала със своя приятел. Той бил на около 28-30 години и говорел на естонски. "Изнизаха се заедно с друга двойка. Седнаха в Mercedes S класа. Неизвестен мъж бе зад волана на колата, която отпраши в неизвестна посока", разказа очевидец пред изданието. Евелин Илвес и кабинетът на президента отказаха коментар.

Първата дама на Естония е на 46, а съпругът й Тоомас е на 60 години. Тя му е втора съпруга. Двамата имат дъщеря Карди Кейу на 11. Евелин е специалист по пиар и маркетинг, а също така президент на естонската федерация по ролери и често се придвижва из улиците на столицата Талин с кънки на колелца.

Актрисата Жюли Гайе
изостави Оланд

Връзката между френския президент Франсоа Оланд и актрисата Жюли Гайе (42), за която той смяташе да се ожени навръх 60-ия си рожден ден, приключи. Това съобщи неотдавна "Воаси". Разкритието на списанието предизвика коментари. Според неговите читатели съдбата отмъщава за изневярата на Оланд към съпругата му Валери Трирвильор. Просто той си е получил заслуженото, тъй като любовницата му го е изоставила очевидно заради друг мъж. Изневярата на Жюли е пореден удар в личния живот на президента, който през януари изгони от Елисейския дворец партньорката си, коментира "Воаси". Валери Трирвильор (49) напусна двореца, след като медиите разкриха, че президентът е изневерявал на две крачки от работното си място с актрисата. Преди дни "Воаси" пусна снимки на Гайе в компанията на мачо по време на тяхна петдневна "любовна ваканция" на френския остров Корсика, пише изданието. Според неговите папараци партньорът на Гайе е адвокат по финансов мениджмънт Пиер Пюибасе (52), родом от Корсика. Връзката им не била нова. През май двамата са засечени на снимачна площадка, където е работила актрисата. Според списание "Клосър", което разкри през зимата връзката между Оланд и Жюли, президентът планирал да се бракосъчетае с нея на 12 август. Тогава е и рожденият му ден.

Оланд има четири деца от 30-годишното си съжителство със социалистката Сеголен Роаял. След като през 2007 г. тя изгуби президентския балотаж от Никола Саркози, Оланд се раздели с нея. Няколко месеца по-късно се събра с журналистката от "Пари мач" Трирвильор.

Крал наказва със смърт

В наше време при изневяра на съпругите мъжете или си затварят очите, или ги бият, или се развеждат. Но в Средновековието забранената любов се е наказвала със смърт. Особено впечатляваща е историята на Ан Болейн, втората съпруга на британския крал Хенри Осми. Тя е обвинена в прелюбодеяние, магьосничество и държавна измяна и осъдена на смърт. Още същия ден петимата, посочени като нейни любовници мъже, са екзекутирани. Тя също е обезглавена на 19 май 1536 г., макар че няма сигурни доказателства за измяната й. 20 години по-късно Ан е обявена за мъченица и героиня от английските протестанти. Тази кървава драма се разиграва на фона на започналата по това време в Англия политическа и религиозна реформация и според историци обвиненията срещу Ан са били манипулация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай