20:05 ч.

05.12.17

3 мин.

0

1

0

Фейсбук пусна версия за деца

от редактор |

Фейсбук пусна версия за деца

Коя е прекалено ранната възраст за влизане във Фейсбук? Строго погледнато, само хора на 13 години и повече имат право да използват социалната мрежа. Но методите за превенция са твърде меки, което означава, че над 20 милиона души под 13-годишна възраст използват мрежата.


Тази седмица Фейсбук пусна първото си приложение, предназначено за младите потребители. Това е мрежа, която се нуждае от одобрението на родителите преди употреба и компанията обещава, че няма да се използва за реклами, пише ВВС. Messenger Kids е опростена, олекотена версия, в сравнение с приложението за изпращане на съобщения на Фейсбук, предназначено за хората над 13 години.


"Родителите все повече позволяват на децата си да използват таблети и смартфони, но често имат въпроси и притеснения как децата им работят с тях и кои приложения са подходящи", казва Лорън Чънг, продуктов мениджър за Messenger Kids.


"Така че, когато чухме за необходимостта от по-добри приложения директно от родителите по време на изследвания и разговори с родители, разбрахме, че трябва да я разработим с помощта на хората, които ще я използват и заедно с експерти, които могат да насочат нашето мислене", допълва Чънг.


Ако две деца искат да са приятели в Messenger Kids, това приятелство трябва да бъде одобрено от родител на всяко от децата. След като бъде потвърдено, че е безопасно, приятелите могат да се включват във видео чат на живо и да си изпращат снимки и текстове.


Ще има също „библиотека от насочени към децата и специално подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и инструменти за рисуване, които ще им позволяват да украсят съдържанието и да изразяват същността си".
Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата чрез приложението, въпреки че те ще получават съобщенията си чрез нормално приложение Facebook Messenger.


Messenger Kids, разбира се, ще събира данни: името на детето, съдържанието на съобщенията и съобщения за обичайно използване на приложението.


Фейсбук ще споделя тази информация с трети страни, които трябва да имат политика за защита на данните, която отговаря на Закона за защита на конфиденциалността на данните на децата в интернет.


Фейсбук обеща, че данните няма да бъдат използвани по никакъв начин в полза на „пораснали" в социалната мрежа. Това е важно, защото търговската полза от новото приложение трябва да е насочена към реклами за деца, основани на нещата, за които децата си говорят.


Социалната мрежа вече предлага функцията Stories, която е идентична с тази на Snapchat.


Приложението не знае конкретно на колко години са децата, които го използват, така че те няма да бъдат карани да се насочват към Фейсбук, когато са достатъчно големи.


Ако детето все пак реши да се присъедини към пълната версия на Фейсбук, това ще бъде изцяло нов акаунт и данните няма да се пренасят от Messenger Kids.


С новата стратегия Фейсбук цели да гарантира, че ще бъде социалната мрежа на следващото поколение потребители.


Ако тя може да привлече вниманието на 6 до 12-годишните деца преди Snapchat или други конкуренти, тогава има по-големи шансове тези деца да започнат да използват Фейсбук като тийнейджъри или младежи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:36 · 18.01.2018
ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2zfcglU
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент