Изкусителки в бронз

Изкусителки в бронз | StandartNews.com

Запазете летния тен с подходящ грим, съветват експертите

Ако вече сте се завърнали в офиса и не ви се очертава да дублирате плажа по нашите и сродни географски ширини, въпреки че синоптиците обещават лято поне до края на септември, е добре да съхраните юлския и августовския тен. Това е напълно възможно, убеждават експертите в макиажа. Просто трябва да съобразите как да приложите някои тематични трикове. Не се притеснявайте за цветовете - няма строго заковани правила.

Важното е винаги да помните - през деня лицето трябва да изглежда по-ефирно и момичешки, и едва вечерта можете да си позволите по-тежкарски и подчертано женствен образ.

Първо, естествено, вижте дали фон дьо тенът ви е в необходимата и адекватна за вас гама. Още повече че със сигурност носът или други участъци са с различна степен на "почерняване". Така че уеднаквяването между тях е задължително. Само така лицето ще изглежда с приятен тен. До края на октомври е добре да ползвате течна консистенция, която се нанася с латексова гъбичка в посока от средата на лицето навън.

Ако ви се струва, че все още излъчването ви не е достатъчно свежарско, използвайте коректор в нюанс на праскова - но съвсем минимално. Ружът - златист корал. Той помага на кожата да заискри, а след това и погледът ще изглежда по-сияен. Но използваното количество да бъде минималистично - иначе на дневна светлина ще стои като за сцена. Посоката е ясна - от най-високата точка към слепоочията. За финал "минете" с голямата и плътна четка челото, носа и брадичката.

Ако искате да акцентирате върху тена си, пробвайте сенки за очи в умерено агресивно лилаво - екстравагантно е, но защо не. Очертайте долните мигли с кафяв молив. Спиралата да бъда в същия тон или в черно. Така ще бъдете като картина. Остават устните - в розово или тъмночервено. За най-смелите е студената гама. И една хитрост - поставете безцветен гланц в центъра на устните. Ще изглеждат по-сочни и по-секси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай